Honden met allergieën

Net als mensen hebben sommige honden een allergie. Er zijn vier verschillende soorten allergieën bij honden: een vlooienallergie, een voedselallergie, de zeldzame contactallergie en atopie. Atopie is een allergische reactie op stoffen in de omgeving zoals pollen, schilfers en huisstofmijt. Voor honden met een allergie heeft Medpets.nl een uitgebreid assortiment producten.

Vervelende kriebels

Vervelende kriebels en branderige plekken kunnen een vervelend gevolg zijn van een allergische reactie. Medpets.nl heeft een uitgebreid assortiment producten zoals sprays en shampoos die helpen bij het verzachten van kriebels en hot-spots.

Reactie op de omgeving

Honden en mensen kunnen last hebben van een allergische reactie op stoffen in de omgeving. Denk hierbij aan boompollen, huidschilfers of huisstofmijt. Met een omgevingsspray kun je de allergenen die deze reactie veroorzaken verminderen. Voor honden met een allergie is er het Vetbed Gold. Dit hygiënische ligbed is uitgerust met Permafresh Fibre, een stof die actief de voedingsbron van onder andere huisstofmijt aanpakt.

Vlooien

Honden met een allergie voor vlooien kunnen last hebben van een rode en gevoelige huid. Om jouw hond te beschermen tegen vlooien kan je kijken op de vlooien- en tekenpagina. Daarnaast heeft Medpets.nl producten die door hun verzachtende werking goed zijn voor de gevoelige huid.

Voedselallergie

Sommige honden kunnen gevoelig reageren op ingrediënten in droge of natte voeding. Speciaal voor honden met een voedselallergie heeft Medpets verschillende hypoallergene voedingen in haar assortiment voor een voedselallergie of -intolerantie. Kijk voor deze speciale voeding voor honden met een voedselallergie bij het dieetvoer.

Toon filters