> Laat je hond opvallen in het donker

Laat je hond opvallen in het donker

Laat je hond opvallen in het donker

Als de wintermaanden aanbreken en het buiten steeds vroeger donker wordt, is het belangrijk om extra op de veiligheid van de hond en uzelf te letten. Of u nu fietst of loopt, zichtbaarheid draagt bij aan een goede veiligheid. Niet alleen voor u, maar ook voor de hond is het belangrijk goed zichtbaar te zijn. In dit artikel gaan we hier verder op in, Medpets heeft namelijk binnen het assortiment verschillende veiligheidslampjes, lichtgevende lijnen en veiligheidsvesten, om te zorgen dat iedere hond goed zichtbaar is in het donker.

Reflecterende halsband en hondenriem

Voor het goed zichtbaar maken van de hond zijn er diverse opties. Denk bijvoorbeeld aan reflecterende hondenriemen of halsbanden. Tegenwoordig bevatten veel halsbanden en riemen standaard reflectie strips. Het nadeel van reflectie strips is dat deze alleen goed zichtbaar zijn als er een licht op schijnt. Voor betere zichtbaarheid zijn er daarom ook halsbanden en riemen verkrijgbaar met reflecterende strips en een felle neonkleur. De gele neonkleur valt in combinatie met de reflectie strips beter op in het donker (zoals de AFP K-Nite Reflective Leash of bij de Flexi Rollijn Neon - Tape Leash).

Er zijn tevens halsbanden en hondenriemen met LED-verlichting. Dankzij de LED-verlichting is uw viervoeter constant zichtbaar. Deze halsbanden en riemen werken op batterijen en kunnen vaak op een knipper- of constant licht worden gezet. Voor de Flexi Vario Rollijn is er bijvoorbeeld een extra uitbreiding in de vorm van een (knipper)lichtlijn verkrijgbaar.

Reflectie-/ veiligheidsvest

Naast de reflecterende en lichtgevende halsbanden en hondenriemen zijn er ook reflectie-/ veiligheidsvesten voor honden. Omdat een veiligheidsvest om het lijf van de hond heen gedragen wordt, is uw hond beter zichtbaar dan alleen met een halsband om. De vesten hebben een felle neonkleur met reflecterende strips en zijn gemakkelijk te bevestigen. Het AFP K-Nite Reflective Jacket is hier een voorbeeld van.

Veiligheidslampje

De kleine veiligheidslampjes, zoals de Orbiloc (zie foto) of de Roglite, zijn ideaal om aan de halsband of het tuig van uw hond te bevestigen. Met deze handige lampjes, die vaak kunnen worden ingesteld op een knipper- of constant licht, valt uw hond goed op. Als u met meerdere honden wandelt, is het handig om iedere hond een andere kleur lampje aan te doen. Op deze manier kunt u de honden in het donker goed uit elkaar houden. De lampjes zijn tevens waterdicht zodat er ook mee door de regen gewandeld kan worden.

Zien en gezien worden

Naast het gezien worden is het zelf zien net zo belangrijk in het donker. Een zaklamp is daarom een handig hulpmiddel om mee te nemen tijdens de wandeling. Voor aan de Flexi rollijnen heeft Flexi een handig verlichtingssysteem ontwikkeld, het Flexi Rollijn Vario - LED Lighting System. Deze handige lamp heeft wat weg van een zaklamp en schijnt een wit licht naar voren en een rood knipper licht naar achteren.

Tips voor een veilige en leuke wandeling

Om u goed op weg te helpen, volgen hier nog een aantal tips voor een veilige en leuke wandeling in het donker:

  • Begint het buiten te schemeren en bent u nog niet uitgespeeld met de hond? Kijk dan eens voor een lichtgevende of glow in the dark bal.
  • Wilt u een nieuwe route proberen met de hond, loop deze dan eerst overdag. Zo komt u in het donker niet voor verrassingen te staan.
  • Zorg dat niet alleen de hond goed zichtbaar is in het donker, maar u zelf ook. Draag bijvoorbeeld reflecterende kleding of een extra lampje aan uw jas.
  • Blijf zelf altijd goed op het verkeer letten! Niet alle automobilisten zien alles en niet iedere fietser heeft goede verlichting.
  • Wandel zoveel mogelijk over goed verlichte voetpaden of fietspaden en probeer niet verlichte, afgelegen paadjes te vermijden.

Veel wandelplezier!

Deel dit artikel

Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten