Fenbendrops

Fenbendrops

Dit product is niet langer leverbaar. Bekijk de categorie Medicijnen en supplementen voor konijnen voor geschikte alternatieven.

Fenbendrops is een wormmiddel voor vogels, knaagdieren en konijnen.

  • Deskundig dierenartsadvies
  • Smaakgarantie
  • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
  • Gratis retourneren *
  • Productinformatie
  • Bijsluiters

Productinformatie

Dit product is niet langer leverbaar. Bekijk de categorie Medicijnen en supplementen voor konijnen voor geschikte alternatieven.

Fenbendrops

Fenbendrops is een wormmiddel voor vogels en knaagdieren en konijnen.

Fenbendrops is een wormmiddel werkzaam tegen longwormen, rondwormen, lintwormen, luchtpijpwormen en Giardia bij kooi- en volièrevogels, post- en sierduiven en kleine knaagdieren. Febendrops wordt bij konijnen gebruikt voor de behandeling van E. Cuniculi.

Werkzame stof:

Bevat per ml. 20 mg. Fenbendazol.

Dosering:

Kooi- en volièrevogels:

20 mg fenbendazol per kg lichaamsgewicht per dag gedurende 5 dagen of 40-60 mg per kg lichaamsgewicht éénmalig, te herhalen na 14 dagen. Bij Syngamus trachea (luchtpijpworm) heeft de dosering van 20 mg per kg lichaamsgewicht gedurende 5 dagen de voorkeur.

Knaagdieren en Konijn

20 mg fenbendazol per kg lichaamsgewicht per dag gedurende 5 dagen of 40-60 mg per kg lichaamsgewicht éénmalig, te herhalen na 14 dagen. Het konijn met een besmetting met Encephalitozoon cuniculi is de behandeling 20 mg per kg lichaamsgewicht gedurende 28 dagen. Bij een besmetting met Giardia spp. Is de behandeling 40-60 mg per kg lichaamsgewicht gedurende 3 dagen.

Na opening is Fenbendrops 6 weken houdbaar.

Waarschuwing:

Fenbendazol kan stoornissen in de veergroei veroorzaken. Daarom liever niet toepassen kort voor of tijdens de rui.

Product ID: 1497
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Fenbendrops ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Fenbendrops
Door , 12 oktober 2020

Met Fenbendrops bleef mijn konijn met E C in leven onder redelijk goede omstandigheden. Helaas nu Panacur en Meranox maar daar doet hij het niet goed meer op. Denk dat hij het niet gaat redden. Jammer dat Fenbendrops er uit is.

redding voor konijn voor alsnog
Door , 31 januari 2019

als ik dit niet via medpets na advisering dierenarts medpets had gebruikt was ons konijn er niet meer geweest omdat de eigen dierenarts dit niet had voorgeschreven en het nu weken later toch e. cuniculi blijkt te zijn. het beestje heeft nog klachten maar had het anders niet gehaald. veel lof ook aan de dierenarts van medpets en service van advisering.

Niet alleen bij wormen
Door , 06 juni 2017

Fenbendrops wordt bij mij ingezet om konijnen met ec te behandelen. Het product heeft (voor zover ik kan beoordelen) geen bijwerkingen en wordt door mij voor een aantal aaneengesloten weken gegeven. Net zolang als het konijn nodig heeft.

Prima spul
Door , 01 juli 2015

Ik heb dit medicijn meerdere keren gebruikt bij konijnen met E. Cuniculi. Werkt prima, duurt wel even voordat het resultaat zichtbaar is en soms moet het voor langere tijd gegeven worden. Verder goede prijs/kwaliteit.

Beoordelingen 1 - 4 van 4