BugsforPets

BugsforPets

BugsforPets is een oer-Hollands familiebedrijf dat alles weet van dierenvoeding op basis van insecten. Insecten zijn licht verteerbaar, bevatten veel voedingsstoffen en zijn bovenal erg gezond. BugsforPets introduceerde als eerste bedrijf hondenbrokken op basis van insecten. Het voer zit boordevol eiwitten en gezonde vetten. Steeds meer baasjes gaan bewuster om met huisdierenvoeding. BugsforPets speelt daar goed op in door een positieve bijdrage te leveren aan de wereld van morgen.

De soldaatvlieg

Voor het hondenvoer van BugsforPets wordt gebruik gemaakt van de Hermetia Illucens, beter bekend als de zwarte soldaatvlieg. Deze vlieg staat bekend om haar voedzame samenstelling; het voordeel van insectenmeel zit vooral in de lichte verteerbaarheid ervan. Bovendien bevorderen noodzakelijke aminozuren in combinatie met goede verzadigde en onverzadigde vetzuren onder meer de darmflora van jouw harige vriend.

Een betere wereld

Het maken van BugsforPets hondenvoer helpt mee aan het creëren van een betere wereld. Het voer is op een duurzame, milieubewuste manier ontwikkeld en heeft daarom een lage ecologische footprint. Wist je dat er voor het produceren van 1 kg eiwitten uit vlees van rund wel 8350 liter nodig is?! Voor 1 kg eiwitten uit vlees van insect is dat slechts 8 liter. Dat betekent ook dat er minder landbouwgrond nodig is én dat er minder uitstoot van broeikasgassen is.

Waarom BugsforPets?

BugsforPets hondenbrokken zijn goed voor de gezondheid van je hond en geproduceerd op een milieubewuste manier. Wat zit er nog meer in voor je hond?

  • BugsforPets is graanvrij en verkleint daarmee de kans op allergische reacties. Daardoor is de brok ook zeer geschikt voor gevoelige buikjes.
  • Voor de maak van de brok wordt slechts één dierlijke eiwitbron gebruikt. Insecten maken dit voer zeer geschikt voor honden met een voedselallergie of -intolerantie.
  • Insecten bevatten laurinezuur. Laurinezuur kan jouw hond beschermen tegen schadelijke micro-organismen.
  • BugsforPets hondenvoer is licht verteerbaar; insecteneiwit is zeer goed opneembaar en daardoor erg geschikt voor honden met een gevoelige huid.

Bij Medpets vind je de BugsforPets – Krokant Brok en de BugsforPets – Geperste Brok. Tevens vind je op onze website ook smakelijke snacks op basis van verschillende soorten insecten, zoals onder andere BugsforPets Meelwormen en BugsforPets Zijderupsen. Zo verwen je je hond op een verantwoorde én smakelijke manier!