York Chocolate

De levendige en energieke York Chocolate heeft een vriendelijke persoonlijkheid. Deze speelgrage kat heeft voldoende ruimte nodig om te kunnen bewegen. Zijn prachtige chocoladebruine vacht spreekt veel mensen aan. Zijn vacht vraagt om een regelmatige verzorging.

Rasbeschrijving York Chocolate

Ras afkomst: Verenigde Staten

Karakter

De York Chocolate heeft een energiek en speels karakter, hij zit vol levenslust. Hij is vriendelijk en open en daardoor een fijn gezelschap. Hij toont zich buitenshuis een uitstekend jager.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

De York Chocolate heeft een chocoladebruine of lilac vachtkleur. Beide kleuren kunnen ook gecombineerd zijn met wit.

Lichaam, poten en staart

Het lichaam van de York Chocolate is lang en zit ergens tussen het oosterse en elegante type in. Deze kat mag niet zwaar zijn. De botten zijn fijn en de spieren lang. De poten van de York Chocolate zijn lang met stevige spieren en fijne botten. Zijn kleine voetjes zijn afgerond. Tussen de tenen vind je lange haarpluimpjes. De lange staart is dun en recht en loopt af tot een smal uiteinde. De staart is bedekt met weelderige beharing.

Kop, oren en ogen

De kop van de York Chocolate is bijna rond, waarbij de schedel afgerond is. Zijn voorhoofd is licht gebold. De kat heeft een middellange snuit. Het puntje van zijn neus vormt een recht lijn met zijn kin. De oren zijn tamelijk groot en staan ver uit elkaar. De puntjes van de oren van de York Chocolate zijn ietwat afgerond. De ogen zijn redelijk groot en staan goed uit elkaar. De vorm van de ogen is citroenvormig of ovaal. Dit ras heeft goud- tot groenkleurige ogen.

Vacht

De York Chocolate heeft een fijne, zachte, halflange vacht. De staart is weelderig behaard en ook mag er een kraag aanwezig zijn.

Gewicht

York Chocolate katers kunnen een gewicht bereiken van 7 kg.

Producten voor de York Chocolate