> Let op! Agressieve wespen op komst

Let op! Agressieve wespen op komst

Let op! Agressieve wespen op komst

Augustus wespenmaand

De wespen komen deze maand massaal naar buiten. Door de hete zomer vorig jaar, de warme winter en het vroege begin van de zomer dit jaar kunnen we rekenen op 68% meer wespen dan vorig jaar. De meeste wespenplagen komen voor in de maand augustus, ze worden dan ook vaak echt vervelend. Alle wespen gaan hard op zoek naar voedsel nadat de nesten volledig zijn opgebouwd. Ze komen vaak in de buurt van terrassen. Door de zoete dranken, fruit of suiker.
Vindt er een wespenplaag plaats in jouw tuin? De Wasp Protector van Knock Off biedt de oplossing! De Wasp Protector lijkt qua uiterlijk op een echt wespennest. Met dit product wordt een vijandig wespennest geïmiteerd, wat dezelfde werking heeft als een vogelverschrikker voor wespen. De aanwezige wespen zullen een andere plek zoeken, om een confrontatie met het neppe 'vijandige' nest te vermijden. Zo houd je wespen op een natuurvriendelijke wijze op veilige afstand! De Wasp Protector is gifvrij en weerbestendig.

Wespensteek bij hond of kat

Helaas is het niet altijd te voorkomen dat je huisdier gestoken wordt door een wesp. Honden en katten zijn nu eenmaal nieuwsgierig en reageren op beweging. Alles wat kruipt of vliegt trekt de aandacht. Hier horen stekende wespen en bijen ook bij. De meest gestoken plekken zijn in de vacht, soms in de bek, keel of neus. Let er altijd goed op dat de steekplek van de wesp niet gaat zwellen. Mocht dit wel het geval zijn neem dan contact op met je dierenarts voor advies.

Welke steek?

Er zijn verschillende soorten steken. Een bijenangel is erg scherp en zal blijven hangen in de huid. De bij zal echter wel dood gaan na het loslaten van de angel. De wespenangel is niet scherp, maar wel heel pijnlijk en wanneer ze de kans krijgen zullen deze insecten meerdere keren steken.

Helaas worden honden en katten vaak in het gezicht gestoken nadat ze met hun neus aan het dier gesnuffeld hebben. Vooral de steken op de gevoelige hondenneus zijn bijzonder pijnlijk. Sommige honden kunnen zelfs op de tong of keel worden gestoken als ze proberen om de wesp op te eten. De steken in de mond kunnen gevaarlijk zijn vanwege de zwelling die ze veroorzaken. De zwelling kan de keel van je hond dichtdrukken en zo de luchtweg blokkeren. In dit geval is het ook raadzaam zo snel mogelijk contact op te nemen met je dierenarts.

Allergische reactie

Een allergische reactie bij je hond of kat kan veroorzaakt worden door de chemicaliën die in de angel zitten of door een grote hoeveelheid steken. Hoe herken je een heftige reactie van je huisdier hierop? Zwakte, ademhalingsproblemen en een grote uitbreiding van de zwelling. Als je merkt dat je hond of kat een heftige lichamelijke reactie geeft op deze steek breng hem dan snel naar de dierenarts.

Als de angel nog aanwezig is probeer deze dan te verwijderen door hem er af te schrapen. Vermijd het gebruik van een pincet of tang, tenzij noodzakelijk. Door de angel met een tang of pincet te verwijderen kan er meer gif uit de angel worden gedrukt. Gebruik een ijspack gewikkeld in een handdoek om zo de zwelling en pijn te verminderen. Om de irritatie te verminderen kun je gebruik maken van Can Protecta hondenlotion of Bach Rescue Cream om de wond te verzachten.

Deel dit artikel