Vertargil

Vertargil is een uniek product voor je paard of hond. Vertargil bevat groene leem. Deze vaste, vette en vochtige aarde die ook door de pottenbakker wordt gebruikt, zit boordevol mineralen, sporenelementen en enzymen.

Wat is en doet groene leem?

Groene leem wordt, indien zij aan zonlicht wordt blootgesteld en daaraan kracht ontneemt, zeer actief. De levende stof is zoals hiervoor benoemd rijk aan mineralen, spoorelementen en enzymen. Al in de oertijd werd deze stof gebruikt als huidreiniger en voor wondbehandeling. Wist je dat boeren de kwalen van hun vee en huisdieren van oudsher behandelden met leem? Als een paard een been verrekte, nam de boer leem, vermengde het met water en azijn en smeerde het op de pijnlijke plek. Groene leem kan ook inwendig gebruikt worden; gezuiverde leem is ontdaan van zand en andere onzuiverheden. Onder de naam Vertargil zijn verschillende typen gebruiksklare verpakkingen verkrijgbaar. Vertargil wordt al jaren toegepast in zowel het buiten- als binnenland:

  • Ter ondersteuning van en als aanvulling op natuurgeneeskundige praktijken
  • Bij vermageringskuren en huidbehandelingen
  • Bij sportblessures die snel genezen moeten worden
  • In de boom-, plant- en diergeneeskunde

Vertargil

Groene leem bevat veel unieke mineralen, onder meer aluminium, kalium, natrium, calcium, magnesium, aluinaarde, ijzer en silicium. Ook zijn er restsporen van titanium, chloor, waterstof, mangaan, koolstof, zwavel en fosfor in de bijzondere klei aangetroffen. Groene leem zit bovendien boordevol enzymen, die het opnemen van mineralen en vitaminen bevorderen. Het hoge gehalte aan kiezelzuur draagt tevens bij aan het bindweefsel, haren, nagels en lage bloeddruk.

Vertargil is verkrijgbaar als pasta, onder naam Vertargil Pasta, en is zowel geschikt voor inwendig als uitwendig gebruik. De pasta ondersteunt de doorstroming van het bloed, het herstellend vermogen van de huid en het reinigen van het lichaam. Groene leem is ook als poedervorm verkrijgbaar: Vertargil Superfijn en Vertargil Grof.

Toon filters