Teurlings

Antoon Teurlings richtte de firma Teurlings al in 1923 op. In de loop der jaren is het assortiment uitgebreid met vele succesvolle producten voor allerlei soorten hobbydieren.

Kippen houden, iets voor jou?

Kippen zijn gezellige en eenvoudig te houden huisdieren, ook in jouw achtertuin! Ze zijn makkelijk te verzorgen en leggen ook nog eens eieren. Wil je een weekendje weg? Geen enkel probleem, jouw kippen kunnen makkelijk een dagje alleen thuis zijn. Ook kinderen en kippen gaan prima samen.

Om kippen te houden moet je wel enige voorbereidingen treffen. Zo moet er een kippenhok met buitenren aanwezig zijn, die uitgerust is met legnesten, zitstokken, voer- en drinkbakken en een zandbad. De grootte van het hok en de ren zijn afhankelijk van het aantal kippen en het ras. Bedenk wel: hoe groter het hok, hoe fijner voor jouw kippen!

Uiteraard is goed voer ook een belangrijk aspect van het houden van kippen. Het natuurlijk voedsel van kippen bestaat onder andere uit zaden, granen, bessen, planten en kleine insecten, zoals wormen en slakjes. Kippen die in een hok worden gehouden hebben baat bij een gevarieerd en afwisselend menu, zoals zij ook in het wild gewend zouden zijn. Je geeft je kip compleet kippenvoer, kippengrit en maagkiezel (voor de vertering). Daarnaast vul je dit aan met een mengeling van granen, zodat ze lekker kunnen scharrelen. Op zijn tijd geef je je kippen natuurlijk ook een lekker tussendoortje, zoals Teurlings Luzerne met Tuinkruiden. Luzerne is een populaire snack voor kippen en draagt tevens bij aan een gezonde darmflora.

Met voldoende aandacht en wat liefde worden jouw kippen binnen een mum van tijd handtam.

Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten