> Speelgoed voor hond, kat en paard

Speelgoed voor hond, kat en paard

Speelgoed voor hond, kat en paard

Speelgoed voor dieren is er in alle soorten en maten; groot, klein, rond, vierkant, bewegend, met lampjes… In dit artikel draait alles om spelen met en speelgoed voor uw hond, kat en paard. Waarom is het belangrijk uw huisdier in beweging te houden? Naast het antwoord op deze vraag geven wij ook tips welk speelgoed geschikt is voor uw viervoeter. Denk hierbij aan de Jolly Eekhoorn voor honden. Het is geweldig om uw huisdier te zien spelen met hun favoriete speeltje. Maar wist u dat speelgoed ook gebruikt kan worden om de zintuigen te stimuleren, meer beweging te krijgen en de tanden te verzorgen?

Spelenderwijs leren en de gezondheid bevorderen

Er is niets leuker dan uw huisdier met zijn favoriete speelgoed te zien spelen. Maar naast een leuk tijdverdrijf heeft spelen ook andere voordelen:

  • Spelen zorgt voor meer beweging
  • Kauwspeelgoed draagt ook bij aan de gezondheid van het gebit
  • Spelen biedt naast beweging ook een mentale uitdaging
  • Door te spelen, al dan niet met andere honden, wordt uw hond socialer
  • Spelen kan ook voor ontspanning zorgen

Speelgoed voor de hond

Voor puppy’s is het belangrijk dat ze leren spelen. Het speelgoed voor de jonge hondjes moet vooral veilig zijn. Er mogen geen stukjes afbreken die een verstopping zouden kunnen veroorzaken. De Kong Puppy is gemaakt van een stevig rubber. Door het speeltje te vullen met snoepjes wordt spelen niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Wanneer pups de tanden wisselen, hebben ze de behoefte ergens op te kauwen. De Kong Puppy Teething Stick is speciaal ontwikkeld voor deze periode. Het zachte rubber verzorgt en reinigt de wisselende tanden.

Niet alleen puppy’s willen ergens op bijten. Ook volwassen honden willen kunnen kauwen. Voor deze honden is er speelgoed dat in speelt op dit kauwinstinct, zoals de Bouncy Top en de Studded Bone.
Wilt u het spelen aanmoedigen? Vul dan de Kong Biscuit Ball, Jolly Monster Mouth en Jolly Monster Ball met een lekkere traktatie. Het spelen en bewegen van uw hond wordt beloond doordat de snoepjes uit het speelgoed rollen.

Speelgoed voor de kat

Kittens zijn van nature speels. Ze vinden het leuk om achter propjes papier aan te gaan en kunnen zich uren vermaken met een wc-rol. Wanneer katten ouder worden, raken ze deze speelsheid vaak kwijt. Bij katten die niet graag naar buiten gaan, ligt verveling op de loer. Als u met uw kat een bijzonder spel wilt spelen, kunt u de FroliCat Bolt aanzetten. Door te spelen kunnen verveling, obesitas en de bijbehorende gezondheidsproblemen voorkomen worden.

Speelgoed voor het paard

Als een paard zich in de stal of op het weiland verveelt, kan het slechte gewoonten ontwikkelen zoals het kauwen op het hout van de stal, weven of trappen. Om dit te voorkomen, kunt u het paard afleiden met speelgoed. Hang bijvoorbeeld een liksteen in de stal. In de wei kan uw paard zich vermaken met de Jolly Ball. Een voetbal kan u en uw paard urenlang speelplezier geven.

Deel dit artikel