> Ruim driekwart bezuinigt ondanks crisis niet op het huisdier

Ruim driekwart bezuinigt ondanks crisis niet op het huisdier

Ruim driekwart bezuinigt ondanks crisis niet op het huisdier

Ruim driekwart van de baasjes bezuinigt als gevolg van de economische crisis niet op de gezondheid en verzorging van hun huisdier. Tot die conclusie komt Medpets.nl, de grootste online dierenapotheek van Nederland, na een recentelijk onderzoek onder een gedeelte van haar nieuwsbriefabonnees. Van de in totaal 5243 ondervraagden gaf ruim 78% aan dat de economische crisis geen reden is om op de gezondheid en/of verzorging van het huisdier te bezuinigen.

De 1132 ondervraagden (22%) die aangaven op de gezondheid en/of verzorging van hun huisdier te bezuinigen doen dit vooral door op zoek te gaan naar een goedkoper (online) verkooppunt. Op de tweede plaats komt het bezuinigen op ‘luxe’ producten zoals snacks en speeltjes. Op plaats drie in de lijst ‘Meest voorkomende bezuinigingsmaatregelen’ vinden we het kopen van een alternatief product van een goedkoper merk terug. Op geruime afstand volgt het bezuinigen op terugkerende behandelingen zoals ontwormen en ontvlooien. De lijst wordt afgesloten door het opzeggen van de ziektekostenverzekering van het huisdier.

Besparing

De diverse bezuinigingsmaatregelen zorgen voor een besparing van een paar tientjes per huisdier per maand. De grootste groep (37%) geeft aan door te bezuinigen maandelijks €10,- tot €20,- per huisdier minder uit, gevolgd door de groep bestaande uit 33% van de ‘bezuinigers’ die aangeeft maximaal €10,- per maand te besparen. Slechts 6% van de ‘bezuinigers’ schat maandelijks meer dan €40,- per huisdier te besparen; 7% van de baasjes die op de kleintjes letten bespaart €30,- tot €40,- per maand.

Maandelijkse kosten

De ondervraagden werd ook gevraagd naar een schatting van de maandelijkse kosten die de verzorging van een huisdier met zich meebrengt. Bijna een derde (32%) besteedt €50,- tot €75,- per maand aan de gezondheid en verzorging; een kwart van de ondervraagden tot €50,- en een vijfde €75,- tot €100,-. Opvallend is dat bijna 14% van de ondervraagden aangeeft meer dan €125,- per maand aan het huisdier te besteden. Ruim 9% spendeert maandelijks €100,- tot €125,- aan de verzorging van het huisdier.

Deel dit artikel