Royal Canin Mother & Babycat

De basis van een gezond opgroeiende kitten is een juiste voeding. Een voeding voor een kitten bevat andere voedingsstoffen dan voor volwassen katten. Royal Canin heeft daarom Royal Canin Babycat & Mother ontwikkeld: een unieke voedingslijn die jouw kitten in de 1e groeifase (1 – 4 maanden) ondersteunt bij zijn ontwikkeling en hem laat opgroeien tot een gezonde, sterke kat! Daarnaast is dit kattenvoer ook zeer geschikt om te geven aan de moederpoes.

De groei van een kitten en bijpassende voeding

1 – 2 maanden oud

Als een kitten wordt geboren, wegen ze ongeveer 100 tot 120 gram. In de eerste week komt hij of zij zeker twee keer zoveel aan door intensief melk te drinken bij de moederpoes. Nadat jouw kitten flink in formaat en kracht is toegenomen, zal hij op een leeftijd van 2 weken oud voor het eerst proberen te staan. Vanaf een week of 5 begint hij zijn omgeving te verkennen en te spelen. Wanneer je kitten 8 weken oud is, hoort hij acht keer zo zwaar te zijn als bij zijn geboorte.

1 – 4 maanden oud

Wist je dat een kitten in de eerste 3 maanden van zijn of haar leven wel 3 keer zoveel energie nodig heeft dan een volwassen kat? Die extra energie is namelijk hard nodig om de botten, gewrichten, organen en de weerstand goed te ontwikkelen. Vanaf een leeftijd van 4 – 5 weken oud begint jouw kitten langzaamaan vast voedsel te eten. We noemen deze fase de speenperiode.

Het is erg belangrijk om je kitten te helpen bij de overgang van melk naar vast voedsel. De Royal Canin Mother & Babycat Mousse kan daarbij helpen. Als deze zachte natvoeding goed wordt opgenomen, kan je geleidelijk overstappen op de Royal Canin Mother & Babycat – brokjes. Kittens die moeite hebben met de harde structuur, kun je een handje helpen door de brokjes wat zachter te maken met wat warm water.

4 – 12 maanden oud

Wanneer jouw kitten 4 maanden (2e groeifase) oud is, groeit hij iets minder snel dan voorheen. Het is wel belangrijk om de juiste voeding te geven, want in deze periode blijft de behoefte aan energie nog steeds hoog. In deze groeifase zullen vooral zijn spieren zich intensiever ontwikkelen. Een voeding die perfect aansluit in de 2e groeifase is de Royal Canin Kitten. Kittens die al gesteriliseerd of gecastreerd (6-12 maanden oud) is er Royal Canin Kitten Sterilised.

Wanneer is mijn kitten volwassen?

De meeste kittens zijn na 12 maanden volledig uitgegroeid tot een volwassen kat. Wist je dat een kattenras, zoals de Maine Coon, hier zelfs 15 maanden over doet?


Geef jouw kitten en moederkat het allerbeste en bekijk Royal Canin Babycat & Mother dan snel op Medpets!

Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten