Royal Canin Diabetic

Heeft jouw hond of kat diabetes mellitus, oftewel suikerziekte? Met de juiste voeding, in combinatie met insuline, is suikerziekte in de meeste gevallen goed te behandelen. Royal Canin heeft daarom de Diabetic lijn ontwikkeld. Deze voeding helpt een goede bloedsuikerspiegel bij je huisdier te ondersteunen.

Wat is suikerziekte?

Suikerziekte is een gezondheidsaandoening die door een tekort aan insuline wordt veroorzaakt. Een tekort aan insuline beïnvloedt de bloedsuikerspiegel van je huisdier. Insuline wordt gemaakt in de alvleesklier. Insuline zorgt er normaal gesproken voor dat glucose (suiker) vanuit het bloed in de lichaamscellen komt. Daar wordt het dan omgezet in energie of opgeslagen als energievoorraad. Bij te weinig of geen aanmaak van insuline, blijft er teveel glucose achter in het bloed, wat voor allerlei klachten kan zorgen.

Hoe herken je suikerziekte bij je hond of kat?

Weet jij hoe je diabetes mellitus bij je huisdier kunt herkennen? Een veel voorkomend verschijnsel is veel drinken en vaker plassen. Of misschien ga je merken dat je huisdier een verhoogde eetlust heeft. Daarnaast kan de conditie van de vacht achteruit gaan en is je hond of kat sneller moe dan gewoonlijk. Ook staar aan beide ogen (bij honden, zelden bij katten) of gewichtsverlies bij goed eten kunnen wijzen op suikerziekte. Raadpleeg bij twijfel te allen tijde een dierenarts.

Speciale dieetvoeding

Royal Canin Diabetic is een complete, uitgebalanceerde dieetvoeding die je jouw hond of kat met suikerziekte levenslang kunt geven. Het voer bestaat uit voedingsstoffen die bijdragen aan een goede bloedsuikerspiegel. Dat doet Royal Canin Diabetic op de volgende manieren:

  • Helpt bij de regulatie van de bloedsuikerwaarden: de specifieke koolhydraten in dit voer worden na de maaltijd geleidelijk door het lichaam opgenomen. Ze helpen grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel van je huisdier te beperken en de bloedsuikerwaarden constant te houden.
  • Gebaseerd op een verlaagd koolhydraatgehalte: dankzij een verlaagd koolhydraatgehalte (zetmeel) wordt de verhoging van de bloedsuikerspiegel na de maaltijd beperkt.
  • Helpt bij het behouden van een ideaal gewicht: overgewicht maakt dat de cellen in het lichaam van je huisdier minder gevoelig zijn voor insuline. Royal Canin Diabetic helpt overgewicht te beperken dankzij een verlaagd energiegehalte. Zo raakt jouw hond of kat het overtollige gewicht kwijt en gaat de aanwezige insuline beter werken.
  • Helpt bij het behouden van de spiermassa: om te voorkomen dat jouw hond of kat zijn spiermassa verliest tijdens het afvallen, bevat Royal Canin Diabetic een verhoogd eiwitgehalte.

Royal Canin Diabetic

Royal Canin Diabetic is zowel voor honden als katten verkrijgbaar. Naast de brokken, zijn er ook blikjes natvoer verkrijgbaar om voor afwisseling te zorgen.

Heeft jouw huisdier suikerziekte? Bekijk Royal Canin Diabetic dan snel op Medpets.nl!

Toon filters
Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten