Royal Canin Ageing 12+

Als je hond of kat 12 jaar en ouder is, zijn er vaak al meerdere ouderdomsverschijnselen zichtbaar. Om de gezondheid van jouw ouder wordende hond of kat te ondersteunen, heeft Royal Canin de Ageing 12+ lijn ontwikkeld. Met deze voeding geef jij jouw huisdier van 12 jaar en ouder het beste op zijn of haar oude dag!

Wanneer is mijn huisdier oud?

Hoewel huisdieren tegenwoordig ouder worden dan vroeger – dankzij goede verzorging, voeding en geneeskunde – komt ouderdom helaas nog steeds met gebreken. Hieronder lees je waaraan je ouderdom bij jouw hond of kat kunt herkennen.

Ouderdomsverschijnselen herkennen

Problemen aan het gebit

Gebitsproblemen zie je vaak terug bij dieren die wat ouder zijn. Zo kan jouw hond of kat vaker last hebben van tandsteen, wat kan leiden tot ontstekingen van het tandvlees en het aantasten van de tanden en kiezen. Soms worden deze problemen zo erg, dat ze van de pijn niet meer willen eten.

Gewrichtsslijtage bij je huisdier

Helaas komt gewrichtsslijtage ook veel voor bij honden die wat ouder zijn. Met name bij honden van bepaalde (grote) rassen. Dit kan deels komen door aanleg, maar ook door onverstandige bewegingen en onjuiste voeding. Bij honden merk je de gewrichtsproblemen vaak al bij moeilijker opstaan en de eerste stappen stijf en moeizaam gaan. Bij katten merk je vaak dat ze minder beweeglijker zijn en kiezen in de leefomgeving minder snel voor een hoog plekje om te rusten. Het wassen zal ook wat moeilijker gaan, wat effect kan hebben op de gezondheid van de huid en vacht.

Dementie of hersenveroudering

Helaas hebben oudere huisdieren net als volwassen te maken met hersenveroudering of dementie. Je merkt gedragsveranderingen of je hond of kat lijkt wat meer gedesoriënteerd of angstig. Het kan ook in enkele gevallen gebeuren dat je dier onzindelijk raakt en de behoefte in huis doet.

Verminderde werking van vitale organen

Als jouw hond of kat ouder wordt, gaat de werking van de vitale organen, zoals het hart en de nieren achteruit. Drinkt en plast je huisdier veel, heeft hij geen eetlust en vermagert hij? Dan zou het disfunctioneren van nieren wel eens de oorzaak kunnen zijn. Is jouw harige vriend snel vermoeid, hoest hij bij inspanning of valt hij zelfs flauw? Dan kan er een hartprobleem in het spel zijn. Raadpleeg bij twijfel te allen tijde jouw dierenarts!

Speciale seniorenvoeding

Royal Canin Ageing 12+ is er voor kleine honden en katten. Deze voeding is speciaal samengesteld voor dieren van 12 jaar en ouder en bevatten een andere samenstelling dan standaard voer. Het voer van Ageing 12+ heeft een aangepast energiegehalte en een verhoogde verteerbaarheid. Daarnaast worden de lever en de nieren minder belast.

Voor honden van 12 jaar en ouder

Royal Canin Ageing Mini 12+ of de Royal Canin Ageing X-Small 12+ voor kleine honden helpt jouw viervoeter om zo lang mogelijk vitaal te blijven. De voeding ondersteunt de nierfunctie van jouw oudere hond. Daarnaast draagt de voeding bij aan het verminderen van de vorming van tandplak en tandsteen. Ben jij het baasje van een kleine viervoeter van een medium of maxi formaat? Bekijk dan de Royal Canin Medium Ageing 10+ of de Royal Canin Maxi Ageing 8+.

Voor katten van 12 jaar en ouder

Royal Canin Ageing 12+ is heerlijk droogvoer voor oudere katten. Dit lekkere kattenvoer ondersteunt de nierfunctie en stimuleert de eetlust van oudere katten. Ook ondersteunt dit voer de urinewegen en beschermt het tegen ouderdomsverschijnselen. Deze voeding is ook verkrijgbaar in natvoer. Is jouw kat gesteriliseerd? Ondersteun je ouder wordende kat dan met de Royal Canin Sterilised Ageing 12+. Deze voeding draagt bij aan het behoud van een ideaal lichaamsgewicht door het gebruik van minder calorieën.

Met een aangepaste voeding van Royal Canin Ageing 12+ geef jij jouw viervoeter of kat de extra voedingsstoffen om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. Bekijk snel het volledige assortiment hieronder.

Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten