>
>
>
Royal Canin Urinary UC Low Purine Hond
Productafbeelding /1
Product afbeelding van Royal Canin Urinary UC Low Purine Hond

Royal Canin Urinary UC Low Purine Hond

Product afbeelding van Royal Canin Urinary UC Low Purine Hond

Royal Canin Urinary U/C Low Purine is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de behandeling van aandoeningen van de lagere urinewegen.

   » Meer informatie
3 varianten, vanaf: € 17,50

Gratis verzending
Vanaf €49,- binnen NL

Verzendkosten €2,95
Bij besteding van €25 - €49

Verzendkosten €3,95
Bij besteding tot €25

Trustpilot
9.2/10 | 16398 reviews
3 varianten, vanaf: € 17,50
In winkelwagen 
Product Prijs Voorraad Bestellen
Royal Canin Urinary UC hond Low Purine ( UUC 18) 2 kg € 17,50
Royal Canin Urinary UC hond Low Purine (UUC 18) 7.5 kg € 50,75
Royal Canin Urinary UC hond Low Purine (UUC 18) 14 kg € 79,25
Productinformatie

Royal Canin Urinary U/C Low Purine is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de behandeling van aandoeningen van de lagere urinewegen.

Blaasstenen en blaasgruis

Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van blaasstenen of blaasgruis. Daarom zal uw dierenarts uw huisdier meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven, zoals Royal Canin Urinary U/C Low Purine.

Indicaties

  • Preventie van terugkerende metabole urinewegstenen (uraat- xanthine en cystine-stenen)
  • Onderhoudsvoeding voor honden met een verhoogd risico op metabole urinewegstenen
  • Ondersteunende dieetvoeding bij leishmaniatherapie

Contra-Indicaties

  • Dracht, lactatie, groei
  • Gebruik van urineverzurende medicatie

Royal Canin Urinary U/C Low Purine

Deze dieetvoeding helpt de vorming van blaasstenen zoals uraat en cystine te voorkomen. Daarnaast kan deze voeding voor langere tijd worden gegeven, waardoor het zeer geschikt is voor dieren met aanleg voor dit soort problemen.

Eigenschappen

Eiwitten met een laag purinegehalte (bijvoorbeeld tarwemeel, ei) verminderen het risico van de vorming van uraatstenen. Een combinatie van een beperkt gehalte aan hoogwaardige eiwitten en een beperkt natriumgehalte vermindert het risico van de vorming van cystinestenen. Een specifieke combinatie van vitaminen (pantotheenzuur, niacine en biotine), zink en linolzuur beperkt de uitdroging van de huid en versterkt haar barrièrefunctie. De specifieke combinatie van synergetisch werkende antioxidanten (vitamine C, vitamine E, taurine en luteïne) neutraliseren de vrije radicalen, waardoor o.a. de immuniteit wordt versterkt en de effecten van veroudering geremd worden.

Uraat- en cystinestenen

  • Uraatstenen zien we vaak bij reuen tussen de 1 tot 4 jaar van de volgende rassen: Dalmatiërs, Engelse Bulldog, Dwergschnauzer, Yorkshire Terriër.
  • Cystinestenen zien we vaak bij reuen tussen de 1 tot 8 jaar van de volgende rassen: Engelse Bulldog, Teckels, Bassethound, Yorkshire Terriër.

Advies

Bij uraatstenen wordt een dieettherapie gedurende 6 maanden aanbevolen. Bij een irreversible metabole stoornis van de uitscheiding van urinezuur kan Royal Canin Urinary U/C levenslang worden gegeven. Bij cystinestenen kan de dieetvoeding aanvankelijk gedurende 1 jaar worden gegeven. Voor iedere verlenging van de gebruiksduur moet de dierenarts worden geraadpleegd.

Ingrediënten

Rijst, maïsmeel, tarwemeel, eipoeder, dierlijke vetten, tarwegluten, mineralen, maïsgluten, plantaardige vezels, visolie, sojaolie, Fructo-Oligo-Sacchariden, bernagieolie, Tagetes (Afrikaan) extract (bron van luteïne).

Toevoegingsmiddelen

Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine A, Vitamine D3, IJzer, Jodium, Koper, Mangaan, Zink, Selenium.
Conserveermiddelen en Antioxidanten.

 

Beoordelingen voor Royal Canin Urinary UC Low Purine Hond

Heb je ervaring met Royal Canin Urinary UC Low Purine Hond ? Geef ons dan je mening over dit product.

“Zeer goed product voor onze lieve viervoeter !”

Door 

Toen onze kleine viervoeter werd geopereerd aan de blaas, werd ons gezegd om speciale voeding aan te schaffen van Royal Canin. Dit is ondertussen meer dan 8 jaar geleden en onze jongen is nog steeds in topvorm!

“Ph is gestegen naar 8”

Door 

Het was flink wennen voor onze kleine Tula, alweer nieuwe brokken binnen twee weken tijd. Van Royal Canin s/o over naar low purine die het omgekeerde doet. Ze vindt ze niet vies, maar eet gewoon niet meer dan 70 gr per dag terwijl ze 128 gr mag hebben. Het lastigste nu is het veel laten drinken ook na het eten van de brokken. Wel heeft ze nu een ph van 8.

“Zeer tevreden.”

Door 

Royal Canin, Urinary U/C. Mijn hond met blaasgruis, zelfs stenen, geopereerd, stenen verwijderd. Nu dit dieet. Top, zelfs geen blaasgruis meer.

“Cystinestenen”

Door 

Bowie is nu een week op urinary uc Low purine.
Hij had voor de tweede keer in 3 maanden tijd cystine stenen en na de 2de operatie moeten we toch echt toegeven aan een streng dieet.
Erg tevreden tot nu toe. Geven het eerste deel gepureerd met een voedingsspuit (Bowie is slechte eter) en dan eet hij de rest zelfstandig op.
Tip: voor je hond kan je dit mixen met de natvoeding van Hill's prescription diet U/D (heeft mijn dierenarts zelf als tip gegeven) zo vind hij het stukken beter.

“Heel goed product”

Door 

Dit product voldoet 100% waarvoor is gemaakt. Daarvoor de 5 sterren.

“Blaasstenen poes.”

Door 

Ernstig zieke poes. Grote stenen verwijderd. Moest eigenlijk laten inslapen. Maar sinds Urinary UC Low Purine weer oké!!!

“Prima product”

Door 

Geen toevoeging nodig. Product werkt goed en wordt met smaak gegeten door onze Saar.

“Gabber lust dit heel graag .”

Door 

Gabber is een dalmatiër en we hebben ontdekt dat hij urinestenen vormt door de normale voeding . Op aanraden van de dierenarts zijn we overgestapt op Royal Canin urinary low purine . Tot nu toe gaat alles goed .

“Honden voer Royal canin urinary low purine”

Door 

Heel goed product dat ik al jaren gebruik voor mijn Cocker die is geopereerd aan nierstenen, sedert het gbruik heeft hij daar geen last meer van

“Royal Canin Urinary UC Low Purine”

Door 

zeer tevreden van het product

Schrijf je eigen beoordeling
beoordeling 1-4 van 4
1/1
Medpets maakt gebruik van cookies.   -   sluit