Ragdoll

Ragdoll

Een Ragdoll is een zeer vriendelijke en rustige kat, die gemakkelijk in de omgang is. Hierdoor gaat dit kattenras perfect samen met soortgenootjes, kinderen of andere dieren. Een Ragdoll is niet graag alleen, maar bij veel lawaai in de omgeving, trekt hij zicht graag terug op een rustig plekje. Dit wollige kattenras met intens blauwe ogen, is gek op je aandacht en volgt het baasje het allerliefste de hele dag! Deze huiskat gaat soepel en elegant door het leven.

Rasbeschrijving

Ras afkomst: Verenigde staten

Karakter

Een Ragdoll is een vriendelijke, sociale en rustige kat. Door zijn extreem zacht– en goedaardige karakter gaat de Ragdoll perfect samen met andere dieren en kinderen. Dit kattenras is rustig, maar verveelt zich niet snel. Spelen doen ze bijvoorbeeld op een soepele en elegante manier. De Ragdoll is dol op aandacht en erg aanhankelijk aan het baasje. Af en toe op schoot zitten vinden ze dan ook heerlijk. De Ragdoll volgt het baasje het liefste de hele dag lang! Maar maak niet teveel lawaai, daar houden ze niet zo van. De Ragdoll is een typische binnenkat, waardoor het een geschikte kat is voor in een appartement, mits hij genoeg aandacht krijgt natuurlijk. Om toch wat frisse lucht te krijgen, is een tuin of balkon natuurlijk altijd fijn, aangezien dit kattenras erg nieuwsgierig is.

Uiterlijke kenmerken

De Ragdoll kenmerkt zich aan zijn robuuste lichaam met een zachte vacht met middellang tot lang haar. Hierdoor krijgen ze een wollig uiterlijk en lijken ze op een echt knuffeldier! Dit kattenras kenmerkt zich ook aan zijn grote wollige kraag. Door de grote opvallende blauwe ogen en het wollige vachtje, weet de schattige Ragdoll al snel je aandacht te trekken.

Kleur

Wist je dat de uiteindelijke vachtkleur van een Ragdoll pas goed te zien is na 2 jaar? De vacht wordt tijdens het ouder worden namelijk steeds donkerder. De kleuren die worden erkend voor het ras Ragdoll zijn: Seal, Blue, Chocolate en Lilac-Point. Daarnaast worden de kleuren Flame-Point en Cream-Point ook goedgekeurd. De tekenvarianten colourpoint, Mitted en Bicolour mogen ook voorkomen bij Ragdolls.

Lichaam, poten en staart

De Ragdoll heeft een robuust lichaam met middelzware botten. De achterpootjes van dit kattenras zijn langer dan de voorpoten. De Ragdoll heeft grote compacte poten in een ronde vorm. De staart is vol en weelderig. De kattenstaart van de Ragdoll is relatief lang vergeleken met het lichaam. Aan het begin is hij breed en wordt naar het uiteinde iets smaller.

Kop, oren en ogen

De kop van een Ragdoll is licht wigvormig en hij heeft een licht gebogen neusje. De oren staan relatief ver uit elkaar en klappen iets naar voren. Een bijzonder kenmerk aan de Ragdoll zijn de grote doordringende blauwe ogen. Tegen deze prachtige ogen kan je soms moeilijke nee zeggen.

Vacht

De dichte, zachte halflange tot lange vacht van een Ragdoll vraagt om regelmatige verzorging. Vooral bij het verharen is het erg belangrijk om te borstelen. Tijdens het bewegen verdeelt de vacht zich als het ware in plukjes.

Gewicht

Het gewicht van de Ragdoll kan variëren tussen de 4,5 en 9 kg.

Producten voor de Ragdoll