Orijen

Orijen

Orijen is een topmerk van het bedrijf Cat & Dog Petfoods. Cat & Dog Petfoods is onder anderen bekend van het topmerk Acana. Orijen heeft het biologisch ondernemen hoog in het vaandel staan, omdat ze alleen maar biologisch verantwoordelijke ingrediënten gebruiken. Dit vertalen ze door naar alle voedingsproducten die ze in het assortiment hebben. Daarbij maken ze gebruik van de beste verse regionale producten.

Biologisch verantwoord

Zo werkt Orijen samen met lokale leveranciers die op hun buurt duurzaam kweken of vangen. Alle ingrediënten worden daarna professioneel bereid in één van de keukens van Orijen. De focus van Orijen ligt echt op vleesrijk voer met kleine hoeveelheden groente, fruit en kruiden. Dit om de natuurlijke behoefte van honden en katten zo goed mogelijk na te bootsen.

Voor de echte vleeseter

Voor de echte vleesliefhebber heeft Orijen honden- en kattenvoeding ontwikkeld. Dit voer is rijk aan vlees en bevat slechts kleine hoeveelheden groente, fruit en kruiden. Zo sluit het aan op de natuurlijke voedingsbehoefte van hond en kat. Orijen Whole Prey bevat verse ingrediënten zoals eetbaar bot, kippenkraakbeen, beendermerg en orgaanvlees zoals kippenhartjes, kippenlever, lamslever en groene pens.

Varianten

Orijen is verkrijgbaar in verschillende varianten met elk hun eigen kenmerken. Orijen deelt het op in honden- en kattenvoer en daarna in levensfase. Zo bestaat er Whole Prey en de Dried Freeze lijn van Orijen. De Whole Prey lijn richt zich op 100% natuurlijke voeding voor honden en katten. Deze voerlijn van Orijen kiest voor een combinatie vers vlees, verse vis en kleine hoeveelheden groenten, fruit en kruiden. Dit doet Orijen om het natuurlijke dieet van honden en katten na te bootsen. Daarnaast vinden honden en katten dit ook gewoon erg lekker. De Whole Prey lijn heeft verschillende soorten voer met de bovenstaande eigenschappen voor elke leeftijdscategorie honden en katten. Een goed voorbeeld van een voer uit deze lijn is de Orijen Adult Dog Whole Prey of de Orijen Fit & Trim Dog Whole Prey. De Orijen Fit & Trim Dog Whole Prey beschikt bijvoorbeeld alleen maar over mager vlees, speciaal voor honden met (aanleg voor) overgewicht.

Freeze Dried

Naast Whole Prey heeft Orijen ook een lijn met gevriesdroogde voeding en treats. De ingrediënten van dit Freeze Dried voer worden gedurende achttien uur ingevroren. Hierbij daalt de temperatuur in de vriezer tot -50°C. Tijdens dit proces bevriest en verdampt het water in de ingrediënten zonder dat er belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. Twee voorbeelden hiervan zijn de Orijen Cat Treats Freeze Dried Whole Prey en de Orijen Dog Treats Freeze Dried Whole Prey.