Milprazon

Milprazon is een smakelijke tablet voor ontwormen, die veilig is in gebruik en effectief is tegen alle belangrijke wormen. Dit product bevat als werkzame stoffen Milbemycine Oxime en Praziquantel. Milprazon is werkzaam tegen spoelwormen, haakwormen, zweepwormen, lintwormen inclusief de vossenlintworm, hartwormen, longwormen en oogwormen.

De kleine, deelbare en smakelijke tablet is makkelijk toe te dienen en heeft kunstmatige smaakstoffen waardoor hij ook geschikt is voor huisdieren met een voedselallergie. Tevens is Milprazon veilig te gebruiken bij dracht en lactatie.

  • Te gebruiken bij pups ouder dan 2 weken leeftijd en/of met een gewicht van meer dan 0,5 kg.
  • Te gebruiken bij katten ouder dan 6 weken leeftijd en/of die meer dan 0,5 kg wegen.

Wormen

Honden en katten kunnen erg last hebben van wormen. Wormen leven in het lichaam van de hond of kat en nemen daar voedingsstoffen op of verstoren lichaamsfuncties. Zo zijn ze schadelijk voor de gezondheid van de hond. Daarnaast kunnen ze besmettelijk zijn voor mensen. Er zijn verschillende soorten wormen die bij onze hond of kat kunnen voorkomen:

Spoelwormen

De spoelworm leeft in de dunne darm en is een ronde worm. Bij pups is de invloed van een spoelworminfectie het grootst. Bij volwassen honden is een infectie meestal niet duidelijk merkbaar. Honden en katten kunnen besmet raken door het eten van besmette prooidieren of door het opnemen van eieren met larven van de grond of door aan hun poten te likken. Mensen kunnen ook besmet worden met de spoelworm.

Lintwormen

Lintwormen zijn platte, witte wormen die bestaan uit een kop met daarachter een ketting van allerlei segmentjes. Elk segmentje is gevuld met eieren. De lintworm leeft in de dunne darm en zit met weerhaakjes vast. Bij lintwormen heeft de hond vooral last van jeuk en schuift vaak met zijn achterste over de grond. De vlo kan een tussenvorm van de lintworm in zich dragen en deze aan jouw dier doorgeven. De vossenlintworm heeft als natuurlijke gastheer de vos. Honden kunnen via contact met de ontlasting van de vos of door het vangen van besmet klein wild worden besmet. Vossenlintwormen zijn ook gevaarlijk voor de mens.

Haakwormen

Haakwormen leven in de dunnen darm en gebruiken het bloed van de hond als voedsel. Daardoor kunnen beschadigingen van de darmwand ontstaan. Besmetting loopt door het oplikken van besmette grond, door de uitwerpselen van vossen en besmette gastheren.

Zweepwormen

De zweepworm woont in de blinde- en dikke darm van honden en vossen. Deze worm wordt ook wel kennelworm genoemd omdat de kans op besmetting groter is in kennels waar onvoldoende wordt schoongemaakt. De meeste dieren die besmet zijn met zweepwormen hebben geen of geringe klachten.

Hartwormen

Deze worm wordt als microlarve overgebracht door muggen. In het lichaam groeien ze uit tot volwassen wormen en blijven in het hart en de longslagaders zitten.

Toon filters