Bescherm je hond of kat tegen het onzichtbare gevaar van een wormbesmetting

Bescherm je hond of kat tegen het onzichtbare gevaar van een wormbesmetting

Wormen houden geen winterslaap!

Met het vallen van de bladeren, het korter en kouder worden van de dagen, gaat bij veel huisdiereigenaren  de centrale verwarming of open haard aan. De uitlaatrondjes worden korter en de hond is minder buiten. Je zou kunnen denken dat het ontwormen van je hond of kat in deze tijd van het jaar niet nodig is.

Helaas, wormen houden geen winterslaap! Hun wormeneitjes zijn prima bestand tegen verschillende weersinvloeden1 en kunnen je huisdier ook in de winter besmetten. Daar komt nog bij dat je huisdier ook via tussengastheren, zoals vogels, slakken of knaagdieren, besmet kan worden.

Hoe vaak moet ik mijn huisdier ontwormen en met welk middel?

Aangezien een worminfectie niet alleen gezondheidsklachten kan geven bij je huisdier, maar ook bij de mens, blijft het belangrijk je huisdier frequent te ontwormen, ook in de wintermaanden. De ontwormfrequentie is afhankelijk van het risicoprofiel1 van je huisdier, maar ook van de thuissituatie. Zo wordt voor gezinnen met jonge kinderen bijvoorbeeld geadviseerd om vaker dan 4x per jaar te ontwormen. Via de wormwijzer kun je in een overzicht vaststellen hoe vaak je jouw huisdier moet ontwormen.

Niet alleen de ontwormfrequentie, maar ook het middel dat gebruikt wordt is belangrijk. Niet ieder ontwormingsmiddel werkt tegen dezelfde wormen. Een dierenarts kan je hier prima over adviseren.

Maak van je huisdier geen thuis voor wormen. Ontworm ook in de winter!

1. ESCCAP wormbestrijding bij hond en kat, richtlijn 1 (tweede druk) 2009 PM-NL-19-0160


Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten