Metocloral Drops

Metocloral Drops

Dit product is niet langer leverbaar. Bekijk hier geschikte alternatieven.

Metocloral Drops is een diergeneesmiddel bestemd voor terrariumdieren, kooi- en volièrevogels, post- en sierduiven en niet bedrijfsmatig gehouden konijnen en kleine knaagdieren en dient ter voorkoming van braken en braakneigingen.

  • Deskundig dierenartsadvies
  • Gratis verzending vanaf €49,-
  • Voor 20:00 besteld, morgen in huis *
  • Gratis retourneren *
  • Productinformatie

Productinformatie

Let op: alleen gebruiken bij noodzaak en na overleg met uw dierenarts.

Metocloral Drops

Metocloral Drops is een diergeneesmiddel bestemd voor terrariumdieren, kooi- en volièrevogels, post- en sierduiven en niet bedrijfsmatig gehouden konijnen en kleine knaagdieren en dient ter preventie van braken en braakneigingen.

Samenstelling:

Bevat per ml: 0,5 mg metoclopramide-hydrochloride.

Beschrijving:

Metocloral drops bevatten als werkzaam bestanddeel metoclopramide-hydrochloride, een anti-emetica (braakmiddel). De werking van anti-emetica berust op het tegenhouden van de prikkels of het onderdrukken van de activiteit van het braakcentrum. Metoclopramide werkt op de dopaminereceptoren in de maag en veroorzaakt een versnelling van de maaglediging.

Indicaties:

Ter preventie van braken en braakneigingen. Metoclopramide is ook bij post-operatief braken een goede keus. Geschikt voor vogels, terrariumdieren, konijnen en knaagdieren.

Contra-indicaties:

Darmobstructies of darmperforaties.

Toedieningswijze & dosering:

SCHUDDEN VOOR GEBRUIK! Uitsluitend voor orale toediening. De dosering bedraagt:

  • Terrariumdieren en knaagdieren: 0,1-0,25 mg per kg lichaamsgewicht (= 0,2-0,5 ml per kg lichaamsgewicht), 3 tot 4 maal daags.
  • Vogels: 0,5 mg per kg lichaamsgewicht (= 1 ml per kg lichaamsgewicht), 3 tot 4 maal daags.

Waarschuwingen:

Niet toepassen samen met atropine-achtige stoffen en fenothiazinen.

Bijwerkingen:

Sufheid, dunne ontlasting.

Product ID: 884
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Metocloral Drops ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Metocloraldrops en Carprofendrops
Door , 12 februari 2018

Dankzij deze medicatie is mijn grasparkiet er na 2 dagen weer bovenop gekomen! Super geholpen thanks! Fijn dat het online te koop is!! En dat het ook snel leverbaar is!

prima voor mooie keutels bij het konijn
Door , 04 augustus 2017

Metacloral gebruik ik altijd als de ontlasting er wat nattig uit ziet.

Perfect bij eerste hulp
Door , 21 mei 2017

Samen met Cisaral drops werkt Metocloral drops perfect bij cavia's met SAS, gasbuik of andere maag- en darmproblemen. Darmen die dreigen stil komen te liggen zijn levensbedreigend bij cavia's en daarom heb ik deze producten altijd op voorraad in combinatie met Protexin Bio-Lapis en dwangvoer voor knaagdieren, zodat ik direct kan ingrijpen bij problemen.

goed om in huis te hebben
Door , 27 februari 2014

Als een konijn stopt met eten moet het 5x daags gedwangvoederd worden (critical care) anders is het binnen 24 uur dood. Belangrijk is dan om tevens metocloral te geven. Dit houdt de darmwerking op gang.

Beoordelingen 1 - 4 van 4
Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten