Little Bit Feeders

De Little Bit Hooitas van Little Bit Feeders is dé manier om je paard op een rustige manier te laten eten. Voor honden bestonden ze al eventjes: slowfeeders. Voerbakken in de vorm van een puzzel, om schrokken tegen te gaan. Wat zit erin voor je paard?

De voordelen

1. Voor het welzijn

Een wild paard is om en nabij 16 uur per dag bezig met het verzamelen van voedsel. Wist je dat onze paarden hier maar 4 tot 8 uur per dag mee bezig zijn? Geen wonder dat ze zichzelf af en toe vervelen! Je herkent een ongelukkig paard aan stereotype gedrag als weven, kribbenbijten, luchtzuigen, maar ook voernijd. De Little Bit Hooitas verdubbelt de eetduur. Doet jouw paard normaal gesproken 4 uur over zijn ruwvoer, dan doet hij er met deze bijzondere hooitas tot wel 8 uur over!

2. Voor de gezondheid

Als jouw paard de hele dag door mag eten, dan kunnen er gezondheidsrisico’s ontstaan als ziekte of overgewicht. Paarden met overgewicht hebben meer kans op insulineresistentie, EMS, hoefbevangenheid en artrose. Maar ook als je paard elke dag precies genoeg voer krijgt bestaan er gezondheidsrisico’s. Wanneer je paard (te) snel klaar is met eten, kan dat ook gezondheidsproblemen veroorzaken. Zo hebben zij meer kans op koliek, slokdarmverstopping en maagzweren. Door middel van de Little Bit Hooitas voer je een passende hoeveelheid ruwvoer waar je paard rustig van eet. Daar blijft je paard gezond van!

3. Voor de veiligheid

Het materiaal waarvan de Little Bit Hooitas is gemaakt is canvas en PP-webbing. PP-webbing is het materiaal waar autogordels van worden gemaakt; behalve sterk, is dit materiaal ook veilig. Je paard kan zich er niet aan snijden of erin blijven hangen.

4. Voor jouw gemak

De bijzondere hooitas van Little Bit Feeders is door het ontwerp eenvoudig in gebruik. De tas is gemakkelijk te vullen, doordat het uit zichzelf open blijft staan. Door het handvat kun je de Little Bit Hooitas zonder moeite tillen.

5. Voor het milieu

Wist je dat de Little Bit Hooitas wordt gemaakt op een zo min mogelijk belastende wijze voor maatschappij en milieu? De tas wordt voornamelijk gemaakt met materialen die gerecycled zijn. Door heel Nederland worden bijvoorbeeld autogordels verzameld, gesorteerd, ontpint en gewassen. Het canvasmateriaal is afkomstig van legertenten. Daarnaast wordt het gehele productieproces uitgevoerd in Nederland. Dat wordt gedaan bij een leer/werkbedrijf welke gespecialiseerd is in re-integratietrajecten. Zo draagt elke Little Bit Hooitas ook een beetje bij aan de maatschappij en het milieu.

Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten