> Let op! Kantelraam is dodelijk voor katten!

Let op! Kantelraam is dodelijk voor katten!

Let op! Kantelraam is dodelijk voor katten!

Het is een nachtmerrie voor iedere katteneigenaar. Je laat een kantelraam even open staan om de boel te laten luchten. Zonder dat je het door hebt, klimt jouw huistijger naar buiten. Als jouw kat zijn grip verliest, kan dit hele vervelende gevolgen hebben.

Wat kan er gebeuren?

Wanneer je kat naar buiten probeert te klimmen, is de kans groot dat hij de grip verliest. Zo kan de kat klem komen te zitten in de kier, wat kan leiden tot verstikking of schade aan het ruggenmerg met verlamming of overlijden als gevolg.

Beschermrekje

Oplossingen

Het is dus erg belangrijk om maatregelen te nemen om het bovenstaande te voorkomen. We willen je graag helpen met een aantal goede oplossingen! Allereerst kun je aan beide zijden van het raam een dikke handdoek in de kier plaatsen. Zo kan de kat niet klem komen te zitten in het smalste gedeelte van het raam. De beste oplossing is natuurlijk om te voorkomen dat jouw kat überhaupt uit het raam klimt. Bij Medpets vind je het Trixie beschermrekje. Dit beschermrekje is zowel geschikt voor houten als kunststof kozijnen en schermt alle zijkanten van het kantelraam af! Jouw kat kan dan dus niet meer uit het raam klimmen. Heb je een balkon thuis? Ook hier kun je maatregelen voor treffen, door het balkon af te schermen met een speciaal kattennet.

Zie je zelf een kat die klem zit in een kiepraam? Twijfel niet en bel meteen het meldnummer 144 en bel aan bij het betreffende huis.

Deel dit artikel