Hypozin

Hypozin is een pasta voor paarden dat bijdraagt aan het behoud van een gezonde en sterke hoefstraal. Deze pasta heeft een versterkende, ondersteunende en beschermende werking. Hypozin heeft een hoge zinkoxide concentratie. Deze stof werkt indrogend en vochtafdrijvend. Zo zorgt dit product ervoor dat de hoefstraal beschermd wordt tegen lichaamsvloeistoffen en vocht, bijvoorbeeld in de stal. Daarnaast heeft zinkoxide een verkoelende en reinigende werking. Dit product wordt geproduceerd volgens GMP en HACCP richtlijnen. Hierdoor wordt de constante kwaliteit van Hypozin gegarandeerd.

Wat is rotstraal?

Rotstraal is een bacteriële infectie. Deze infectie ontstaat in de straalgroeves. Deze bacteriën kunnen enkel overleven als ze in een omgeving leven die afgesloten is van lucht. De infectie zorgt ervoor dat er ontstekingsvocht gevormd wordt bij de straal. Je kunt rotstraal herkennen aan een typische geur, verzachting van de hoef en verkleuring van het hoorn. Heeft jouw paard rotstraal? Gelukkig is deze aandoening goed te behandelen! Wel is het belangrijk dat je het op de juiste manier aanpakt.

Hoe kun je rotstraal voorkomen?

Het is belangrijk om de hoeven van je paard regelmatig te bekappen. Ook moeten de hoeven en straalgroeven regelmatig schoongemaakt worden. Hypozin kan ter preventie van rotstraal gebruikt worden. Merk je dat de hoefstraal wat zachter wordt? Voorzie deze dan van een dun laagje Hypozin.

Toon filters