Hill's Z/D

Wanneer je huisdier een voedselallergie heeft, kan het lastig zijn om het juiste voer te vinden. Bij een voedselallergie reageert het immuunsysteem van het dier op bestanddelen in het voer. Deze reactie kan zich uiten door huidklachten (jeuk) of maag/darmklachten (braken en/of diarree).

Om voedselallergie of voedselovergevoeligheid vast te stellen, is het van belang om 6 weken lang een hypoallergeen dieet te voeren. Ook wel een eliminatiedieet genoemd. Wanneer de klachten minder zijn geworden of weg zijn, dan is het heel waarschijnlijk dat je dier inderdaad een voedselovergevoeligheid heeft. Dit betekent dat het dier levenslang een aangepaste voeding nodig heeft.

Hill’s z/d is een zogenaamd hydrolysaatvoer. Daarmee wordt bedoeld dat de eiwitbron al in kleinere stukjes is ‘geknipt’ waardoor het lichaam de eiwitten niet meer herkent als de stof waarop gereageerd moet worden en het kan verwerken zonder huidreactie of maag/darmklachten.

Hill’s heeft z/d ontwikkeld om huid- en maagdarmverschijnselen te helpen verminderen bij voedselallergie/overgevoeligheid. Het kan gebruikt worden als eliminatiedieet, maar ook als onderhoudsvoer.

Hill’s z/d Food Sensitivities Canine

Het droogvoer voor de hond is beschikbaar voor de kleine hond tot 15 kg en de grotere hond. Daarnaast is er ook een blikvoeding.

Wanneer er voedselovergevoeligheid geconstateerd is, is het van belang dat de hond niet meer in contact komt met de stof waar de overgevoeligheid voor bestaat. Toch wil je je hond weleens een lekkere beloning geven anders dan zijn gebruikelijke brokken. Voor die momenten heeft Hill’s de Hypoallergenic Treats ontwikkeld voor de hond.

Hill’s z/d Food Sensitivities Feline

Voor de kat is er ook zowel droogvoer als blikvoeding te verkrijgen.