Hill's D/D

Hill’s d/d Food Sensitivities is een speciale dieetvoeding die samengesteld is om allergische reacties op voer te helpen verminderen. Het voer draagt tevens bij aan de gezondheid van de huid.

Wat is een voedselallergie?

Voedselallergie, voedselintolerantie of voedselovergevoeligheid. Vaak worden deze begrippen door elkaar gebruikt, maar vergis je niet: er worden verschillende dingen met deze termen bedoeld! Reageert jouw geliefde huisdier gevoelig op bepaalde soorten voer? Dan kan er sprake zijn van voedselovergevoeligheid: een abnormale reactie op bestanddelen in het voer. Zowel voedselallergie als voedselintolerantie vallen hieronder.

Bij een voedselallergie is het immuunsysteem van je hond of kat betrokken. In de meeste gevallen creëert je huisdier een allergie voor dierlijke eiwitten, zoals kip of rund. In mindere mate zien we dat dieren allergisch reageren op een koolhydraatbron, zoals rijst of tarwe. De allergische reactie uit zich voornamelijk in jeuk en huidklachten. Voedselintolerantie heeft daarentegen niks te maken met het immuunsysteem, maar met het onvermogen van het lichaam om bepaalde stoffen te verteren. Het geeft daardoor dikwijls problemen in de darmen. In het artikel 'Voedselallergie bij hond en kat' kun je er nog meer over lezen.

Voedselallergie bij je huisdier herkennen

Eén van de belangrijkste tekenen die kunnen duiden op een voedselallergie zijn matige tot ernstige, niet-seizoensgebonden jeuk en huidproblemen.

Bij honden zijn vooral de oren, pootjes, liezen, oksels, het gebied rondom de ogen en de snuit het slachtoffer van jeuk, maar ook kaalheid, roodheid en/of bultjes. Soms zijn de kenmerken niet zo opvallend: je trouwe viervoeter heeft bijvoorbeeld een schilferige, vette vacht, oorontsteking of maag-darmklachten. Katten kunnen last krijgen van korstjes op de huid, symmetrische kaalheid, veranderingen van de huid en/of hevige jeuk aan zowel de hals en kop.

Hoe wordt een voedselallergie gediagnosticeerd?

Meestal is een bloedonderzoek naar voedselallergieën niet betrouwbaar. Een manier om een voedselallergie bij jouw hond of kat te diagnosticeren, is door je harige vriend een eliminatiedieet op basis van een unieke eiwitbron voor te schotelen. Bij zo’n dieet wordt gebruik gemaakt van één eiwitbron waar jouw huisdier nog nooit mee in aanraking is geweest.

Hill’s Prescription Diet d/d

Heeft jouw hond of kat een voedselallergie? Met behulp van d/d Food Sensitivities van Hill’s kan jij jouw huisdier helpen! Dankzij het gebruik van één unieke eiwitbron kan deze dieetvoeding helpen de symptomen van een allergische voedselreactie te verminderen. Er wordt gebruik gemaakt van ingrediënten als eend en zalm: eiwitbronnen die zelden een allergische reactie veroorzaken. Daarnaast is het voer verrijkt met een hoog gehalte aan essentiële vetzuren ter ondersteuning van een gezonde huid. Ook fijn: het voer heeft een onweerstaanbare smaak waar jouw huisdier dol op zal zijn!


Hill’s d/d Food Sensitivities is zowel voor honden als katten verkrijgbaar. Voor honden is er naast droogvoeding ook nog smakelijke natvoeding beschikbaar.