Exotic Shorthair

Exotic Shorthair

De Exotic Shorthair is een rustige kat die tegelijkertijd erg speels en nieuwsgierig is. Deze sociale kat is een echte allemansvriend. De aanhankelijke Exotic Shorthair heeft graag mensen om zich heen. De middelgrote en gedrongen kat heeft een kortharige vacht die om een regelmatige verzorging vraagt.

Rasbeschrijving Exotic Shorthair

Ras afkomst: Verenigde Staten

Karakter

De Exotic Shorthair is een echte allemansvriend. Hij is zeer sociaal ten opzichte van soortgenootjes en honden. Deze sociale kat is gemakkelijk in de omgang. Hij is vrij rustig en miauwt zelden, waardoor hij niet erg opvalt. Toch is hij tegelijkertijd levendig, speels en nieuwsgierig. Exotic Shorthairs hebben er een hekel aan om alleen te zijn. Deze aanhankelijke, liefdevolle kat houdt dan ook van de aanwezigheid van zijn baasje. De robuuste Exotic Shorthair bereikt pas rond zijn derde levensjaar een volwassen leeftijd; zijn puberteit verloopt erg traag. De vachtverzorging is zeer eenvoudig: één keer borstelen per week is voldoende.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

De Exotic Shorthair kent dezelfde kleurvariëteiten als die van de Pers.

Lichaam, poten en staart

Exotic Shorthairs hebben een gedrongen, robuust lichaam dat laag op de poten staat. De borst is breed met massieve schouders. Het beenderstelsel is robuust en het spierstelsel krachtig. Daarbij hebben ze korte, rechte en sterke poten met grote, ronde voeten. Vaak zie je plukjes haar tussen de tenen. De Exotic Shorthair draagt zijn korte, dikke staart laag. De punt van de staart is rond.

Kop, oren en ogen

De kop van de Exotic Shorthair is massief en rond. De schedel is zeer breed, waarbij het voorhoofd afgerond is. De kat heeft volle, ronde wangen. De brede, korte neus heeft een opvallende stop. De neusgaten zijn goed geopend voor een goede ademhaling. De kin is sterk en de kaken zijn breed en krachtig. Exotic Shorthairs hebben kleine oortjes met afgeronde uiteindes. De oren staan flink uit elkaar en hebben veel haar aan de binnenkant. Ook de grote, ronde ogen van de Exotic Shorthair staan ver uit elkaar. De oogkleur dient diep, zuiver en in harmonie te zijn met de vachtkleur. Omdat de ogen vaak tranen, is het gewenst om ze iedere dag te schoon te maken.

Vacht

De vacht van de Exotic Shorthair is kortharig, maar iets langer dan dat van andere kortharige kattenrassen. De vacht is dicht en pluizig en staat iets van het lichaam af.

Gewicht

Het gewicht van de Exotic Shorthair ligt tussen de 3 tot 6,5 kg.

Producten voor de Exotic Shorthair