Emeprid tabletten

Emeprid tabletten

Emeprid Tabletten is een recept plichtig product. Helaas betekent dit dat wij dit product volgens de wet niet meer mogen verkopen. Ben je op zoek naar een vergelijkbaar alternatief? Neem dan contact op met ons veterinaire team!

Emeprid dient ter voorkoming en behandeling van braken, misselijkheid en braakneigingen bij honden.

 • Deskundig dierenartsadvies
 • Smaakgarantie
 • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
 • Gratis retourneren *
 • Productinformatie

Productinformatie

Vanwege een wetswijziging is dit product niet meer vrij verkrijgbaar. U kunt dit product uitsluitend via een behandelend dierenarts voorgeschreven en geleverd krijgen.

Ook verkrijgbaar als Emeprid orale oplossing. Let op, voor katten (en honden < 10 kg lichaamsgewicht) kunt u uitsluitend de orale oplossing gebruiken!

Let op: alleen gebruiken bij noodzaak en na overleg met uw dierenarts.

Gebruiken bij honden:

 • Braken en braakneigingen
 • Na operaties of ten gevolge van bepaalde medicijnen
 • Ter bevordering van de peristaltiek bij maagontledigingsstoornissen ten gevolge van vertraagde motiliteit (Emeprid verhoogt de snelheid waarmee de maag geledigd wordt).

Misselijkheid en braken zijn algemeen problemen bij honden. Er zijn talloze oorzaken voor het ontstaan van deze problemen. Zo kan het zijn dat een dier wat verkeerds gegeten heeft, last heeft van de maag tijdens reizen, bij een vol gevoel in de maag etc. Wanneer uw hond bovenstaande klachten heeft, zou Emeprid gebruikt kunnen worden. Daarbij is het verstandig het dier ook een aantal uren te laten vasten. Wanneer de klachten verbeteren kunt u langzaamaan in kleine porties weer gaan starten met voeding.

Toediening/Dosering

Oraal 0,5 mg metoclopramidehydro-chloride per kg lichaamsgewicht, per dag, verdeeld over 2 of meerdere giften. Dit komt neer op 0,5 tablet per 10 kg lichaamsgewicht per dag, verdeeld over 2 of meerdere giften. Bij voorkeur worden de tabletten ingegeven ongeveer 30 minuten tot 1 uur voor de maaltijd (bij een niet-vastend dier).

Contra-indicaties

 • Niet toepassen bij (verdenking van) darmobstructies of -perforaties
 • Niet combineren met atropine-achtige stoffen en fenothazinen.
 • Niet toedienen aan honden lichter dan 10 kg.
 • Bij honden met epilepsie.

Meer informatie over Emeprid is te vinden in de bijsluiter. Dit is een niet recept vereist product.

Wanneer het braken aanhoudt of verergert, uw dier ziek/sloom lijkt of wanneer uw dier bloed of ontlasting braakt, is het verstandig uw dierenarts te raadplegen.

Product ID: 16
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Emeprid tabletten ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
uitstekend
Door , 03 januari 2017

Emeprid werkt goed en snel ik heb het altijd in huis en mijn hond knapt er snel weer van op.

prima werkende tabletten
Door , 28 december 2016

dit middel gebruikt onze bouvier van de geboorte af ziek als hij erg overgeeft helpt dit altijd prima.

Emeprid
Door , 23 december 2016

Werkt goed tegen overgeven. Weliswaar is het uiteraard alleen symptoom bestrijding dus uitzoeken waarom de hond overgeeft vind ik wel verstandig. Omdat wij nog in afwachting zijn van de resultaten van het lab krijgt ze dit nog wel in combinatie met speciaal licht verteerbaar voer. .....Omdat we nog geen uitslag hebben ook nog geen behandelplan. Maar voor de tussentijd werkt dit wel.

goed product
Door , 26 augustus 2016

onze hond heeft vaak buikklachten, we zijn vaak naar de dierenarts geweest en kregen elke keer deze tabletten en de daarbij behorende kosten voor de dierenarts. Inmiddels geven we dit zelf wanneer ze erg vee last heeft, behalve dat ze dan niet meer kotst, wordt haar buikje hier ook weer rustig van

helaas voor onze hond ongeschikt
Door , 02 augustus 2016

door ontsteking van de alvleesklier reageert onze hond te heftig op dit middel. het duurt even voor je door hebt waardoor de hond buikkrampen krijtgt. maar helaas is dit produkt dus voor onze hond ongeschikt. voor die tijd was ik ruim te vreden over dit middel. helaas staat in de bijsluiter niet dat deze buikkrampen mogelijk zijn. dan hadden wij eerder de mogelijkheid overwogen en had ze heel wat minder pijn gehad.

Antwoord van Medpets

Beste mevrouw Hovestad, Bedankt voor uw productbeoordeling. Wat vervelend dat uw hond last heeft van een alvleesklierontsteking. Over het gebruik van Emeprid bij een alvleesklierontsteking verschillen de meningen van dierenartsen. Bij de ene hond is het goed werkzaam tegen het braken dat bij een alvleesklierontsteking optreedt, terwijl de andere hond er inderdaad meer buikpijn van krijgt. Dit kan komen doordat de werkzame stof metoclopramide het legen van de maag stimuleert. Er komt dan in één keer een (grote) hoeveelheid voeding in de darmen, waardoor de alvleesklier aangezet wordt om enzymen af te geven. Dit zou in theorie de pijn kunnen verklaren, maar dit is lang niet bij alle honden zo. Het wordt daarom ook niet als contra-indicatie weer gegeven, ook omdat het bij andere honden juist heel goed werkzaam is. Wel raden we altijd aan bij het gebruik van emeprid, en zeker bij een alvleesklier ontsteking, dit te doen in overleg met een dierenarts die het dier ook heeft gezien. Met vriendelijke groeten, Team Medpets

prima tablet
Door , 21 januari 2016

product altijd via dierenarts gekregen, maar nu de hond ouder wordt heeft ze erg vaak last van overgeven en diarree. nu hoef ik niet steeds naar de dierenarts. ik hud het wel erg in de gaten of ze snel beter wordt anders toch een bezoekje aan de dierenarts

Beoordelingen 1 - 6 van 20