Cymric

De zeldzame Cymric is een middelgrote, compacte kat met een halflangharige vacht. Bijzonder is dat hij een korte of zelfs geen staart heeft. De actieve en speelse Cymric is sociaal en kan met met iedereen overweg. Zijn vacht verdient wat extra aandacht wat betreft de verzorging.

Rasbeschrijving Cymric

Ras afkomst: Verenigde Staten

Karakter

De Cymric heeft een evenwichtig, speels en actief karakter. Deze kat is buitengewoon sociaal: hij is gemakkelijk in de omgang met vreemden en kan goed overweg met andere dieren. Bovendien is hij erg lief voor kinderen. Een wekelijkse borstelbeurt is gewenst.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Alle vachtpatronen en -kleuren zijn toegestaan.

Lichaam, poten en staart

De Cymric heeft een compact lichaam met een brede borst en een korte rug. De achterhand is afgerond. Het beenderstelsel is robuust, waarbij de spieren goed ontwikkeld zijn. De voorpoten zijn beduidend korter dan de achterpoten. De voeten zijn middelgroot en rond. De Cymric is te herkennen aan zijn korte of ontbrekende staart.

Kop, oren en ogen

Cymrics hebben een middelgroot, rond hoofd dat iets langer dan breed is. Het voorhoofd is lichtjes afgerond. De kat heeft uitstekende junkbeenderen en een gemiddelde neus. Ook de snuit is iets langer dan dat hij breed is. De kin is sterk. De Cymric heeft brede oren die aan de uiteinden afgerond zijn. Ze staan ver uit elkaar en zijn royaal behaard aan de binnenkant. De ogen van de Cymric zijn groot, rond en de oogkleur in harmonie met die van de vacht.

Vacht

De vacht van de Cymric is halflang tot lang. Op de onderkant van het lichaam zijn de haren langer. De textuur van de vacht is zijdeachtig. Dit ras heeft een dubbele vacht.

Gewicht

Het gewicht van de Cymric ligt tussen de 3,5 tot 5,5 kg.

Producten voor de Cymric