Ceylon

Het kattenras Ceylon stamt af van 1984. Toen bracht Dr. Paolo Pellegatta de eerste 6 katten van dit ras mee naar Italië. Oorspronkelijk komen deze katten uit Sri Lanka, wat toendertijd Ceylon heette. Dit kattenras is echter niet erkend in Nederland en België.

Rasbeschrijving Ceylon

Ras afkomst: Sri Lanka

Karakter

De Ceylon is een sociale kat die daarnaast erg zelfverzekerd en aanhankelijk is. De Ceylon is erg geschikt als binnenkat, aangezien deze goed binnenshuis kan leven. De verzorging van de Ceylon is erg gemakkelijk.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

De Ceylon komt voor in verschillende kleuren, van sable tot golden. Sable is erg een erg donkerbruine kleur. Golden is juist een warme en goudkleurige soort bruin.

Lichaam, poten en staart

De Ceylon heeft een compact lichaam. De borst van de Ceylon is vrij rond. Daarnaast heeft de Ceylon een fijn beendergestel en goed ontwikkelde spieren. De staart van de Ceylon is redelijk kort. Hierbij is de aanzet breed, waarbij de staart uitloopt naar een ronde punt. Tot slot heeft de kat middellange poten. Hierbij zijn de achterpoten langer dan de voorpoten. De voetjes van de Ceylon zijn rond.

Kop, oren en ogen

De kop van een Ceylon is van een gemiddelde grootte. Het schedeltje is licht afgerond en deze kat heeft een iets afgeplat voorhoofdje. De Ceylon heeft ronde wangen en een kort neusje. Wel heeft de Ceylon (middel)grote oren. Deze oren staan hoog op het hoofd en dicht bij elkaar. De oortjes zijn best breed met afgeronde uiteinden, waarbij lynxtips zijn toegepast. De ogen van de Ceylon zijn redelijk groot en staan in een iets schuine stand. De ogen hebben een donker randje en zijn qua kleur meestal geel / groen.

Vacht

De Ceylon heeft een fijne en korte vacht, die aanvoelt als zijde. Dit kattenras heeft weinig ondervacht. Dit kattenras heeft verschillende tekeningen op de vacht. Zo zie je de ticking terug op de borst, flanken en rug. Op de wangen van deze kat staan meestal 2 tot 3 lijnen en tot slot zie je op het voorhoofd de cobra-tekening.

Producten voor de Ceylon