Burmilla

Burmilla

De Burmilla is een zeldzaam ras met een levendig karakter. Daarentegen is deze kat rustig en zachtaardig in de omgang; hij is vriendelijk en graag bij zijn baasje. De Burmilla is een echte kletskous met een zachte stem. De vachtverzorging is tamelijk eenvoudig.

Rasbeschrijving Burmilla

Ras afkomst: Groot-Brittannië

Karakter

De Burmilla combineert de energie van de Burmees met het zachtaardige karakter van de Pers. Dit zeldzame ras is vriendelijk en gemakkelijk in de omgang. De Burmilla is een kletskous, maar heeft geen harde miauw. De vacht vraagt een eenvoudige verzorging.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

De uiteinden van de haren zijn gekleurd (ook wel ‘tipping’). De tipping is zwart, blauw, lilac, rood, crème of chocolate. De basiskleur is zilver of goud. Het masker, de rug en de staart zijn donkerder gekleurd dan de buik.

Lichaam, poten en staart

Het lichaam van de Burmilla is compact. De borst is breed en rond. De breedte van de schouders en heupen is gelijk. Burmilla’s hebben erg stevige beenderen en krachtige spieren. De achterpoten van dit ras zijn langer dan de voorpoten. De middelgrote voeten kunnen rond of ovaal gevormd zijn. De Burmilla heeft een halflange tot lange staart van een gemiddelde dikte. De staart loopt dunner uit naar een afgeronde punt.

Kop, oren en ogen

Burmilla’s hebben een afgeronde, middelgrote kop. Het gezicht is breed en loopt smal uit in een stompe, korte driehoek. De wangen zijn rond en vol. De snuit is breed en kort. Het gebied boven de wenkbrauwen heeft minder beharing. De oren van de Burmilla zijn middelgroot aan de basis en afgerond aan de uiteinden. Ze staan ver uit elkaar en buigen lichtjes naar voren. Burmilla’s hebben grote, ver uit elkaar staande ogen. De ogen zijn ietwat schuin gekanteld. Alle kleuren groen zijn toegestaan, waarbij heldergroene kleur de voorkeur heeft. Bij een rode, crême of zwart/rode vachtkleur is een amberkleurige oogkleur ook toegestaan.

Vacht

De vacht van de Burmilla is kortharig en iets langer dan dat van een Burmees. De vacht is glanzend, fijn en zijdezacht. De ondervacht laat de vacht iets van het lichaam afstaan.

Gewicht

Het gewicht van de Burmilla ligt tussen de 4 tot 7 kg.

Producten voor de Burmilla