Brits Korthaar

Brits Korthaar

Britse Kortharen zijn makkelijke en sociale katten, die zich prima aanpassen in de omgang met mensen, soortgenoten en honden. Dit kattenras is geen opdringerig type, maar is absoluut graag bij je in de buurt. De vacht van de Britse Korthaar is ontzettend dik en vraagt om een regelmatige verzorging.

Rasbeschrijving Brits Korthaar

Ras afkomst: Groot-Brittannië

Karakter

De Britse Korthaar doet denken aan een grote knuffelbeer. Deze kat is rustig, vrolijk, vol geduld en evenwichtig. Of je nu in de stad of het platteland woont; met zijn gelijkmatige karakter past de Britse Korthaar zich met gemak aan. Tegenover soortgenootjes of honden is deze kat sociaal, levendig en speels. Britse Kortharen zijn aanhankelijke en lieve katten, maar geen opdringerige types. Hij houdt van gezelschap, maar is geen schootkat en wordt liever niet opgetild. Het ras is zeer zelfstandig, maar houdt er daarentegen niet van om lang alleen te zijn. Het duurt voor een Britse Korthaar ongeveer twee tot drie jaar voordat hij een volwassen leeftijd bereikt. De puberteit komt vrij laat. Een wekelijkse borstel- of kambeurt is voldoende.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Britse Kortharen mogen alle kleuren dragen.

Lichaam, poten en staart

De Britse Korthaar heeft een robuust en gedrongen lichaam, met een brede borst, schouders en heupen. Hij is goed gespierd. De poten zijn massief en kort en de voeten rond. Dit ras heeft een staart die qua lengte gelijk is aan 2/3 van de lengte van het lichaam. Bij de aanzet is de staart dik. De staart loopt ietsje dunner uit naar een ronde punt.

Kop, oren en ogen

Britse Kortharen hebben een rond, breed en groot hoofd met volle wangen. De snuit is duidelijk afgetekend en heeft afgeronde contouren. De neus is kort, recht, breed en iets opgetrokken. De oren zijn middelgroot en breed aan de basis, waarbij de uiteinden zijn afgerond. Ze staan vrij ver uit elkaar. De Britse Korthaar heeft grote ronde kijkers die ver uit elkaar staan. De oogkleur is in harmonie met die van de vacht.

Vacht

De vacht van de Britse Korthaar is kort, dicht en staat iets van het lichaam af. Het heeft een pluizige, stevige textuur. Tijdens de rui is het belangrijk om wel dagelijks te borstelen, aangezien de Britse Korthaar dan veel haar verliest.

Gewicht

Het gewicht van de Britse Korthaar ligt tussen de 4 en 8 kg.

Producten voor Brits Korthaar