Beeztees en Designed by Lotte Krabpalen- en planken

Om je nagels in te zetten!

Er zijn vele redenen te noemen waarom jouw kat een krabpaal of krabplank nodig heeft. Katten hebben namelijk een natuurlijke behoefte om te krabben. Ze krabben om hun nagels scherp te houden, om te ontspannen én ze bakenen via de geurklieren aan de zooltjes van hun poten hun territorium af. Katten hebben drie gebieden qua “territorium” en in alle gebieden een andere krabbehoefte. Daarom is het belangrijk om drie plekken in huis te creëren waar kan worden gekrabd:

  • In het hartsgebied om nagels te verzorgen (dichtbij slaapplek)
  • In het leefgebied om geuren af te zetten en stressontlading
  • In het jachtgebied om stress te ontladen en te communiceren met andere katten

Het belang van een goede krabpaal

Maar naast krabben, vinden katten krabpalen ook erg fijn om zich even uit te rekken of gewoon om even te relaxen op een fijne krabpaal. Als baasje heb je nóg een goede reden om een krabpaal aan te schaffen. Als je namelijk niet wilt dat katten zich gaan storten op je meubels of gordijnen om hun nagels te scherpen, zorg er dan voor dat ze genoeg mogelijkheden hebben waar ze hun nagels wel in mogen zetten. Kortom, het belang van een goede krabpaal mag duidelijk zijn.

Vier verschillende soorten krabpalen

Beeztees en Designed by Lotte bieden vier soorten krabpalen aan.

  • Basic krabpalen: zijn de welbekende palen van pluche en sisal. Van kleine krabstammen tot de grotere krabmeubels waar jouw kat helemaal op los kan gaan. Sommigen zijn zelfs voorzien van een speeltje. Altijd van hoge kwaliteit en voor een scherpe prijs.
  • XL krabpalen: Extra groot, stevig en met een extra dikke sisal stam. Perfect voor de grote katten. Zo kunnen zij ook naar hartelust klauteren in een mooie krabpaal, zonder het risico dat deze omvalt.
  • Krabtonnen: zijn erg stevig, nemen weinig ruimte in beslag en vallen minder op in je huis dan de standaard krabpalen. Ook katten zijn er dol op, want ze kunnen er niet alleen aan krabben, maar ook in spelen, zich verstoppen en erin slapen.
  • Design krabpalen: tot slot zijn er ook nog krabpalen die tegelijkertijd als interieurstuk dienen. Mooi voor het baasje en leuk voor de kat!

Naast prachtige krabpalen, kun je ook nog kiezen voor leuke en handige krabplanken die je overal in huis neer kunt leggen. Elke kat (eigenwijs als ie is) heeft zijn eigen wensen en jij als baasje natuurlijk ook. Kies daarom voor een product waar jullie beide happy van worden. Wat je ook kiest, wij hebben het in huis! Neem dus snel hieronder een kijkje en kies welk product binnenkort bij jou in huis zal pronken. Een ding is zeker, je maakt jezelf hierdoor het allerbeste baasje van de hele wereld!