Rottweiler

Rottweiler

Deze zware jongen uit het Duitse Rottweil ontstond uit voorouders die hoeders en beschermers van het vee waren. De Rottweiler is een middelgrote tot grote, stevige hond, noch plomp noch licht van bouw, niet hoogbenig of iel. Zijn in de juiste verhouding staande gedrongen krachtige verschijning verraadt grote kracht, wendbaarheid en uithoudingsvermogen.

Rasbeschrijving Rottweiler

Ras afkomst: Duitsland

Andere rasnamen: Rottweiler Metzgerhund, Rott, Duitse Bouvier

Kleur

De Rottweiler heeft vrij kort, dik en grof haar. Daaronder zit een dikke ondervacht. De kleur is standaard zwart met bruine aftekeningen. Vanwege zijn korte haar is deze hond eenvoudig te verzorgen. Kam tijdens de ruiperiode zo nu en dan door de vacht om zo dode haren te verwijderen. Een rubberen handschoen is hiervoor uitermate geschikt. Om de vacht te laten glazen kunt u dit het beste wassen en een lotion gebruiken.

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

Gedrongen, krachtige hals. Goed ontwikkelde borst. Rechte, krachtige rug. Ruime borstkas. Gewelfde ribben. Korte lendenen. Brede, licht afgeronde croupe.

Gemiddeld gewicht

Reuen: ongeveer 50 kg. Teven: ongeveer 42 kg.

Schofthoogte

Reuen: 61-68 cm. Teven: 56-63 cm.

Aanpak op de training

Het baasje van de Rottweiler moet rustig en evenwichtig zijn. Belangrijk is dat je eerlijk en consequent blijft tegenover deze hond. De hond kan wat dominant zijn dus u moet stevig in uw schoenen staan. Maak tijdens de opvoeding veel gebruik van uw stem, laat merken als de hond iets goed doet. Zorg voor afwisseling in trainingen. Bij reuen moet u iets strenger zijn dan bij teven. Voor bewaking en verdediging is deze hond erg geschikt. Al moet u wel meer geduld hebben bij dit ras in vergelijking tot herders.

Veel voorkomende symptomen

  • Heupdysplasie (HD)
  • Ogen: entropion, ektropion, gele ogen, verschillende gekleurde ogen.

Hondensporten

Behendigheid en gehoorzaamheid.

Rottweilers zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Consequent zijn in de opvoeding
  • Veel tijd hebben
  • Graag met ze gaan wandelen

Producten voor Rottweilers