Wond - EHBO Hond

Verwondingen

Het speelse en avontuurlijke gedrag van honden kan er soms toe leiden dat ze zichzelf of een ander dier verwonden. Een vechtpartij leidt al snel tot enkele krassen en uit enthousiasme kunnen ze zomaar hun kop ergens tegenaan stoten waardoor er een grote schram tevoorschijn komt. Door plotselinge ongelukken lopen ze op die manier allerlei verwondingen op. Zulke verwondingen genezen vaak langzaam omdat het de dieren meestal niet lukt om hier van af te blijven. Ze gaan er aan likken, krabben of bijten. Begrijpelijk, maar het vertraagt de genezing van de wond en kan er bovendien voor zorgen dat deze gaat infecteren.

EHBO

Voordat u een bezoek aan de dierenarts brengt, kunt zelf al EHBO aan uw hond met wondgenezende, -desinfecterende en -beschermende producten. Wij beschikken over een gevarieerd assortiment met producten die ervoor zorgen dat u de problemen met verwondingen voortaan achter u kunt laten. Op deze pagina vindt u de producten die u van deze problemen verlossen. De eerste hulp bij wonden, krassen, schrammen en littekens.

Verwonding verzorgen en desinfecteren

Of het nu om bijt-, schaaf- of snijwonden gaat, u vindt de oplossing hier op deze pagina. Wij bieden verschillende producten aan die de wonden van uw hond desinfecteren en verzorgen. Er is genoeg keuze om een product te vinden dat bij uw dier past en werkt. Dit kan bijvoorbeeld een product zijn in de vorm van een wondspray, een wondcrème of een wondzalf zoals Acederm wondzalf. Ook de minder voor de hand liggende producten, zoals herstelvoeding, zijn hier terug te vinden. Daarnaast zijn er ook producten die huidirritaties bij uw dier helpen te genezen. Al deze producten bevorderen het genezingsproces van de wonden van uw hond.

Verwonding beschermen

Om uw hond tegen zichzelf te beschermen, bieden wij niet alleen producten aan waarmee u de wonden kunt desinfecteren en verzorgen, maar ook kunt beschermen. Hoe groot of klein een verwonding ook is, deze heeft altijd tijd nodig om te genezen.

Beschermkragen

Een beschermkraag is een effectief middel om te voorkomen dat uw bij een wond of verband kan om eraan te likken of bijten. Hier vindt u verschillende uitvoeringen met elk specifieke eigenschappen, zodat er voor elke hond een geschikte kraag te vinden is.

Beschermende romper

Het Medical Pet Shirt biedt de wond of het verband met name goede bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals vuil. Het is minder geschikt om te voorkomen dat uw hond zichzelf kan likken, bijten of krabben, omdat de hond niet beperkt wordt in zijn bewegingsruimte.

Wondverbanden

Ook diverse desinfecterende wondverbanden, zoals Gamgee wondverband, zorgen ervoor dat uw dier niet meer aan de verwonding kan zitten en deze snel kan genezen. En met een vies smakende wondcrème zal uw dier twee keer nadenken om aan de verwonding te likken.

Ga voorbereid met uw viervoeter de zomer in!

Ga voorbereid met uw viervoeter de zomer in!

De vakantietijd breekt weer aan! Of u nu thuis blijft om hier van het zomerweer te genieten, of u uw trouwe viervoeter meeneemt naar een vakantieoord, hier vindt u een aantal tips. Met deze tips wordt het niet alleen voor u, maar ook voor uw huisdier een fijne periode!Lees verder »

Waarom Medpets.nl

  • Meer dan 5000 producten
  • Voor 17:00 besteld, zelfde werkdag verzonden (mits op voorraad)
  • Goedkoper dan uw dierenarts
  • Klantvriendelijke service
  • Gratis verzending vanaf €55,-
  • Onze klanten beoordelen Medpets.nl gemiddeld met 8.6 (beoordelingen 10) op basis van 9001 reviews.

Productadvies & Klantenservice

0186 - 57 55 28
Maandag t/m vrijdag: 08.30-17.30 uur
Medpets maakt gebruik van cookies.  -  sluit