>
>
HygiŽne - Omgeving

HygiŽne - Omgeving

Om alle ziekteverwekkers en bacteriŽn bij de hond weg te houden is het van belang dat u een goede hygiŽne bij het dier en zijn omgeving aanhoudt.

Voeren

Geef de hond liever eten in een bakje dan op de grond, anders krijgt hij meteen al alle viezigheid van de vloer in zijn mond. Wilt u de hond toch liever van de grond laten eten, dan kunt u een speciale anti-bacteriŽle reiniger voor de vloer aanschaffen. Gebruik daarvoor niet een gewoon schoonmaakmiddel, want daar zit vaak bleekwater in. Kies dus echt voor een reinigingsmiddel dat niet schadelijk voor huisdieren is.

Hondenpoep

Een van de grootste ergernissen in Nederland is hondenpoep op straat of in speeltuinen. Het is erg vies als iemand plots in de hondenpoep staat. Bovendien zitten er in de uitwerpselen wormen en bacteriŽn die ziektes kunnen overdragen op mensen. Vooral kinderen zijn daar gevoelig voor. Het is dus veel beter om de hond in de goot te laten poepen of ergens waar u het gemakkelijk kunt opruimen. U kunt honden zelfs aanleren om telkens op dezelfde plek zijn behoefte te doen. Om de verspreiding van ziektes te voorkomen is het belangrijk dat u de hond regelmatig ontwormt en dat u de ontlasting van de hond meteen opruimt. Daarvoor kunt u speciale poepzakjes aanschaffen.

Baden

Ook het baden van de hond hoort bij een goede hygiŽne. Honden hoeven niet zo vaak te baden als mensen, maar een keer in de twee of drie maanden moet het wel gebeuren. Gebruik bij het wassen een speciale hondenshampoo. Na het baden moet u ervoor zorgen dat alle shampooresten uit de vacht zijn, zodat de hond geen last van jeuk krijgt. Droog de hond af met een grote handdoek en fŲhn hem met de haarrichting mee. De vacht zal dan mooi gaan glanzen. Zorg ervoor dat u niet te dicht op de huid fŲhnt.

Tanden poetsen

Bovendien moet u af en toe het gebit van uw viervoeter poetsen. Dat moet wel wat vaker dan het baden, namelijk een of twee keer per week. Op die manier voorkomt u problemen aan het gebit. Gebruik een speciale tandenborstel en speciale tandpasta. Als de hond last van tandsteen heeft, kunt u dat laten weghalen door de dierenarts.

Oren

Verder moet u regelmatig de oren van de hond schoonmaken. U vermindert zo het risico dat hij last krijgt van oorontsteking of oormijt, parasieten die voor jeuk en een overmatige productie van oorsmeer zorgen. In de gehoorgang en de schelp bevinden zich bovendien vaak haren. Die moet u zorgvuldig eruit halen.

Handen wassen

Zorg ervoor u en uw kinderen altijd de handen wassen na het aaien van of knuffelen met de hond. Honden liggen regelmatig te rollen in dode diertjes, poep en andere vieze stoffen. Dat doen ze om hun geur te maskeren, maar het zit natuurlijk vol ziektekiemen.

Woning

Maak de woning ook regelmatig schoon. Een hond laat overal haren achter. Stofzuig dus regelmatig en gebruik liefst ook desinfecterende schoonmaakmiddelen. Om haren van de bank of van uw kleding te krijgen kunt u gebruik maken van een lintroller. Urinegeur en -vlekken verwijdert u effectief met Urine-Off voor de hond.

Speelgoed

Maak ook het speelgoed van de hond regelmatig schoon. Pluchen speelgoed kunt u in een sloop in de wasmachine doen. Plastic speelgoed kunt u schoonmaken met een speciaal desinfecterend middel. Tennisballen kan u gemakkelijk wassen met een hondenshampoo. Spoel wel al het speelgoed na met water na het wassen.

Mand

Een kunststof mand is gemakkelijker schoon te maken dan een rieten mand. Denk daar dus goed over na als u spullen voor de hond gaat aanschaffen. Wilt u toch een rieten mand, dan kunt u die schoonmaken met een speciale spray.

Wat als uw trouwe viervoeter niet meer...

Wat als uw trouwe viervoeter niet meer...

Veel honden krijgen op een bepaald moment in hun leven last van gewrichtsproblemen. In de meeste gevallen pas op latere leeftijd, maar helaas kunnen ook jonge honden al met deze problemen te maken krijgen. In dit artikel zullen we verder ingaan op de problematiek rondom gewrichten. Hoe herkent u als baas gewrichtsproblemen en hoe pakken we ze aan?Lees verder »

Waarom Medpets.nl

  • Meer dan 5000 producten
  • Voor 17:00 besteld, zelfde werkdag verzonden (mits op voorraad)
  • Goedkoper dan uw dierenarts
  • Klantvriendelijke service
  • Gratis verzending vanaf €55,-
  • Onze klanten beoordelen Medpets.nl gemiddeld met 8.6 (reviews 10) op basis van 8718 reviews.

Productadvies & Klantenservice

0186 - 57 55 28
Maandag t/m vrijdag: 08.30-17.30 uur
Medpets maakt gebruik van cookies.  -  sluit