Kittens - Fokkers

Om op te groeien tot een gezonde kat is de juiste verzorging van een kitten erg belangrijk. De juiste voeding, ontwormen en ontvlooien zijn allemaal zaken waar aan gedacht moet worden. Zowel voor de pasgeboren als de wat oudere kittens heeft Medpets diverse verzorgingsproducten en geneesmiddelen die bijdragen aan de ontwikkeling van een gezond kitten.

Vlooien

Om ervoor te zorgen dat uw kitten geen last zal hebben van vlooien, dient u iedere maand een anti-vlooiendruppels in de nek van de kitten aan te brengen. U begint daarmee als de kitten acht weken oud is. Op onze website kunt u onder andere het Frontline Kitten Pack bestellen. Daarin zit een pipet met anti-vlooienmiddel. Ook bevat het pakket een gezondheidsgids met uitgebreide adviezen over onder andere voeding, ziektes en vaccinaties. Het pakket is speciaal afgestemd op de eigenaar van zeer jonge katten die net zijn aangeschaft.

Ontwormen

Kleine katjes moeten ook ontwormd worden. Wormen kunnen immers veel nare ziektes veroorzaken. Onder het kopje Ontwormen Kat kunt u daar meer informatie over vinden. De hoeveelheid ontwormingsmiddel die u moet gebruiken is afhankelijk van het gewicht van de kitten. Dat staat doorgaans ook op de verpakking van het ontwormingsmiddel vermeld. U moet de kitten dus eerst wegen alvorens hem te ontwormen. De eerste zes maanden geeft u de kitten iedere maand een ontwormingsmiddel. Na dat eerste halfjaar doet u dat nog slechts vier keer per jaar. Via onze website kunt u de Vitaminthe ontwormingspasta aanschaffen. Dat is een pasta die werkzaam is tegen spoelwormen, zweepwormen, haakwormen en lintwormen bij de kat.

Vaccineren

Om de gezondheid van uw katje op peil te houden en de afweer van het beestje te verhogen, moet u uw kitten zeker laten vaccineren. Als u een raskatje heeft, dan is de kans groot dat de fokker dat al heeft gedaan. Zo niet, dan gaat u naar de dierenarts als de kitten acht weken oud is. Daar krijgt hij een speciale inenting voor kittens. Vier weken later moet het katje nog een andere inenting krijgen, zodat hij geen last krijgt van kattenziekte en niesziekte. Wanneer uw kat opgroeit hoeft hij nog maar een keer per jaar opnieuw gevaccineerd te worden om het afweersysteem in goede conditie te houden.

Voeding

Het is natuurlijk van groot belang dat u de voeding van de kitten aanpast aan zijn leeftijd. Een pasgeboren katje heeft andere voedingsstoffen nodig dan een volwassen kat. Ter vervanging van de moedermelk kunt u de kitten ook KMR Kittenmelk geven. De melk kan gebruikt worden als complete vervanger voor de moedermelk of als bijvoeding, en bevat vitaminen en mineralen die de ontwikkeling en de groei van de kitten bevorderen. Bovendien is de melk gemakkelijk te verteren. Mocht uw kitten nog niet zo goed zelf kunnen eten en drinken, dan kunt u gebruikmaken van de url=http://www.medpets.nl/nursing+kit/]Nursing Kit[/url] die wij op onze site aanbieden. Het set bevat een flesje met verschillende speentjes en een schoonmaakborsteltje. Zo kunt u de pasgeboren kitten met de hand voeden.

Geur- en vlekverwijdering

Als uw kitten nog niet zindelijk is of pas net zindelijk geworden is, gebeurt het nog wel eens dat hij in het huis plast in plaats van op de kattenbak. Schaf daarom meteen ook de Urine-Off Spray voor de kat aan, een geur- en vlekverwijderaar voor de urine van katten. De spray kan zowel voor harde oppervlakken als op tapijt en textiel gebruikt worden. Ook de Urine-Off Reinigingsdoeken zijn ideaal voor huishoudens met kittens. De doeken verwijderen niet alleen de geur en vlekken van urine, maar ook van ontlasting, braaksel, haarballen van de kat en gal.

Hondensport

Hondensport

Trouw gezelschap, een maatje om mee te gaan wandelen, het bewaken van een terrein of huis: mensen kunnen veel verschillende redenen hebben om een hond aan te schaffen. Maar er is méér! Wat is er nu leuker dan lekker actief bezig te zijn met uw hond? Het is goed voor zowel mens als dier en enorm positief voor de baas-hond relatie. Het draagt bij aan een goede fysieke en mentale gezondheid, waarmee het ontstaan van gedragsproblemen voorkomen kan worden.Lees verder »

Waarom Medpets.nl

  • Meer dan 5000 producten
  • Voor 17:00 besteld, zelfde werkdag verzonden (mits op voorraad)
  • Goedkoper dan uw dierenarts
  • Klantvriendelijke service
  • Gratis verzending vanaf €55,-
  • Onze klanten beoordelen Medpets.nl gemiddeld met 8.6 (beoordelingen 10) op basis van 9013 reviews.

Productadvies & Klantenservice

0186 - 57 55 28
Maandag t/m vrijdag: 08.30-17.30 uur
Medpets maakt gebruik van cookies.  -  sluit