Kittens

Kittens

Om op te groeien tot een gezonde kat is de juiste verzorging van een kitten erg belangrijk. De juiste voeding, ontwormen en ontvlooien zijn allemaal zaken waar aan gedacht moet worden. Zowel voor de pasgeboren als de wat oudere kittens heeft Medpets diverse verzorgingsproducten en geneesmiddelen die bijdragen aan de ontwikkeling van een gezond kitten.

Vlooien

Het is belangrijk om al vroeg met vlooienpreventie te beginnen. Hierbij dient u goed op te letten of het middel dat u gebruikt geschikt is voor de leeftijd van het kitten. Op onze website kunt u onder andere het Frontline Kitten Pack bestellen. Daarin zit een pipet met anti-vlooienmiddel. Ook bevat het pakket een gezondheidsgids met uitgebreide adviezen over onder andere voeding, ziektes en vaccinaties. Het pakket is speciaal afgestemd op de eigenaar van zeer jonge katten die net zijn aangeschaft. Ook is er een spray beschikbaar voor zeer jonge kittens.

Ontwormen

Kleine katjes moeten ook ontwormd worden. Onder het kopje Ontwormen Kat kunt u daar meer informatie over vinden. De hoeveelheid ontwormingsmiddel die u moet gebruiken is afhankelijk van het gewicht van het kitten. De dosering staat doorgaans op de verpakking van het ontwormingsmiddel vermeld. U moet het kitten dus eerst wegen alvorens hem te ontwormen. Geadviseerd wordt om een kitten te ontwormen als hij 3, 5, 7, en 12 weken oud is, en vervolgens maandelijks tot een leeftijd van een half jaar. Hierna hoeft het slechts vier keer per jaar te gebeuren. Via onze website kunt u de Vitaminthe ontwormingspasta aanschaffen. Dat is een pasta die werkzaam is tegen spoelwormen, zweepwormen, haakwormen en lintwormen bij de kat.

Vaccineren

Om de gezondheid van uw katje op peil te houden en de afweer van het beestje te verhogen, moet u uw kitten zeker laten vaccineren. Kittens krijgen op een leeftijd van 9 en 12 weken een vaccinatie tegen kattenziekte en niesziekte. Hierna hoeft uw kat nog maar een keer per jaar opnieuw gevaccineerd te worden om het afweersysteem in goede conditie te houden.

Voeding

Het is natuurlijk van groot belang dat u de voeding van het kitten aanpast aan zijn leeftijd. Een pasgeboren katje heeft andere voedingsstoffen nodig dan een volwassen kat. Indien de moederkat niet voor haar kittens kan zorgen, kunt u ter vervanging van de moedermelk het jonge kitten KMR Kittenmelk geven. De melk kan gebruikt worden als complete vervanger voor de moedermelk of als bijvoeding, en bevat vitaminen en mineralen die de ontwikkeling en de groei van het kitten bevorderen. Bovendien is de melk gemakkelijk te verteren. Voor de toediening kunt u gebruikmaken van de Nursing Kit die wij op onze site aanbieden. De set bevat een flesje met verschillende speentjes en een schoonmaakborsteltje. Zo kunt u het pasgeboren kitten met de hand voeden.

Geur- en vlekverwijdering

Als uw kitten nog niet zindelijk is of pas net zindelijk geworden is, gebeurt het nog wel eens dat hij in het huis plast in plaats van op de kattenbak. Schaf daarom meteen ook de Urine-Off Spray voor de kat aan, een geur- en vlekverwijderaar voor de urine van katten. De spray kan zowel voor harde oppervlakken als op tapijt en textiel gebruikt worden.

Medpets maakt gebruik van cookies.   -   sluit