> Yarrah 100% biologisch hondenvoer en kattenvoer

Yarrah 100% biologisch hondenvoer en kattenvoer

Yarrah 100% biologisch hondenvoer en kattenvoer

Onlangs hebben wij het volledige assortiment Yarrah hondenvoer en Yarrah kattenvoer aan ons assortiment toegevoegd. De producten van Yarrah zijn 100% biologisch en daarmee vrij uniek. Desondanks is Yarrah een relatief onbekend merk. Daarom willen wij dit van oorsprong Nederlandse bedrijf op deze manier eens extra onder de aandacht brengen.

Van grondlegger tot marktleider

Dat Yarrah (nog) relatief onbekend is, komt waarschijnlijk omdat dit Hollandse bedrijf ‘pas’ sinds 1992 bestaat. In de tijd dat Yarrah werd opgericht, was de ontwikkeling van biologische producten nog volop in ontwikkeling en bestond biologisch diervoer überhaupt nog niet. Yarrah kan daarom met recht gezien worden als de grondlegger van biologisch honden- en kattenvoer. Inmiddels is Yarrah uitgegroeid tot Europese marktleider op het gebied van de productie van biologisch honden- en kattenvoer.

Kwaliteitsgarantie

Yarrah stelt dat haar honden- en kattenvoer 100% biologisch is. Om deze garantie te kunnen waarborgen, koopt Yarrah alle grondstoffen die zij in haar producten verwerkt zelf in. Alleen door deze werkwijze kan Yarrah garanderen dat alle ingrediënten 100% biologisch zijn. Alle leveranciers van grondstoffen worden door het bedrijf persoonlijk bezocht. Deze controle vindt jaarlijks plaats bij grote leveranciers; kleinere partners worden om het jaar bezocht.

Biologisch

Biologische (vee)teelt betekent dat de dieren (in dit geval gevogelte en vee) uitsluitend biologisch voer te eten krijgen dat niet is blootgesteld aan genmodificatie. De dierlijke en plantaardige ingrediënten die Yarrah in haar voedingen verwerkt, zijn niet in aanraking geweest met hormonen, herbiciden en pesticiden.

EKO-keurmerk

In het algemeen betekent dit echter niet automatisch dat een product het stempel biologisch mag krijgen. Een product mag uitsluitend de claim biologisch bevatten indien het afkomstig is van een door SKAL gecontroleerd en goedgekeurd bedrijf. Alleen bedrijven die aan deze voorwaarde voldoen, mogen hun producten biologisch, eco of bio noemen en zijn gerechtigd het EKO-keurmerk te gebruiken.

Geen kunstmatige toevoegingen

Aan de producten van Yarrah worden bovendien geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Om het droogvoer te conserveren, worden extracten van Roosmarijn en vitamine E gebruikt. De natte blik- en kuipjesvoeding wordt gesteriliseerd.

Dierwelzijn

Voor Yarrah is dierwelzijn een van de belangrijkste grondbeginselen en daarmee een essentieel onderdeel van de identiteit van het bedrijf. Het is voor Yarrah daarom van cruciaal belang dat de dieren die de basis van de voeding vormen – gevogelte, vee en vis – met respect worden behandeld. In dit kader is het een belangrijke voorwaarde dat deze dieren voldoende ruimte hebben om te bewegen en te groeien. De eisen die er voor de biologisch veeteelt gelden, zorgen ervoor dat deze voorwaarde wordt gewaarborgd. De regelgeving met betrekking tot de biologische viskweek voldoet echter niet aan de criteria die Yarrah aan dierwelzijn stelt. Daarom verwerkt Yarrah sinds februari 2011 uitsluitend nog MSC-vis in haar voer voor hond en kat.

Dierproefvrij

Gezien het feit dat dierwelzijn voor Yarrah een cruciale kernwaarde is, keurt het bedrijf elke vorm van dierproeven vanzelfsprekend af. Yarrah test het honden- en kattenvoer dat zij ontwikkelen niet op dieren die gevangen worden gehouden en past geen inwendige testtechnieken toe. Het gevolg hiervan is dat Yarrah aan haar producten geen gezondheidsclaims mag verbinden. Er zijn namelijk geen wetenschappelijke onderzoeksresultaten beschikbaar om beweringen te kunnen onderbouwen.

(Bron: Yarrah)

Deel dit artikel

Medpets maakt gebruik van cookies.   -   sluit