> Waarom is het verstandig om jouw dier te verzekeren?

Waarom is het verstandig om jouw dier te verzekeren?

Waarom is het verstandig om jouw dier te verzekeren?

Verzekeren. Tegenwoordig is bijna alles te verzekeren, ook je eigen huisdier.
Maar waarom is dit nu zo verstandig?

Je hoopt het natuurlijk niet, maar dieren kunnen net als mensen ziek worden, aangereden worden of om andere redenen medische hulp nodig hebben. Dit kan onwijs in de kosten oplopen. Voor de ene eigenaar is dit zo opgelost, maar voor de ander kan het betekenen dat hun huisdier minder goed of niet behandeld kan worden. Er zijn verschillende verzekeraars die het mogelijk maken om jouw huisdier te verzekeren. Dit houdt in dat een deel van de medische kosten te declareren zijn. Dit is toch vaak een prettige zekerheid om te hebben.

Wat houdt verzekeren van je huisdier precies in?

Een verzekering afsluiten voor jouw dier is net als het afsluiten van een verzekering voor de auto. Maandelijks wordt er een bedrag betaald aan de verzekeraar, waardoor er op het moment van medische kosten de mogelijkheid bestaat om, na betaling bij de dierenarts, de factuur in te dienen bij de verzekeraar. Je krijgt een deel van de kosten dan vergoed door de verzekeraar. Hoeveel je terugkrijgt is afhankelijk van het gekozen pakket.

Voordelen

Het afsluiten van een huisdierverzekering heeft veel voordelen. Zo zijn de jaarlijkse bezoekjes aan de dierenarts voor preventieve zorg grotendeels vergoed en ben je tijdens vakantie in Europa verzekerd. Dit kan een enorme geruststelling zijn . Ook kan het de mogelijkheid geven om tóch wel dat extra onderzoek te laten doen die jouw dierenarts aanraadt.

Moet dat nu wel?

De meeste mensen vragen zich af of het nu wel zo nodig is om hun huisdier te verzekeren. Je komt natuurlijk liever niet te vaak bij de dierenarts. Vergeet echter niet dat een verzekering ook kan bijdragen aan medicijnen die jouw dier mogelijk voor de rest van zijn/haar leven nodig heeft. Dit kan ongemerkt flink in de kosten oplopen. Zie het als een spaarpotje, speciaal voor jouw huisdier.

Dierenartsen en verzekeraars

Net als bij grote bedrijven kunnen dierenklinieken een samenwerking hebben met een specifieke verzekeraar. Laat dit geen invloed hebben op jouw keuze. Werkt jouw dierenarts met een andere verzekeraar en is dit niet degene die jij hebt gekozen? Jammer, je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen keuze. Indien er door de samenwerking een gunstig voordeel zit aan het afsluiten, kan je altijd kiezen voor de verzekeraar die jouw dierenarts ook adviseert.

PetSecur

PetSecur is een van de bekende verzekeraars voor dieren in Nederland. PetSecur heeft in vergelijking met andere verzekeraars de hoogste uitkering van Nederland. Dit betekent dat het maximale bedrag dat per jaar vergoed kan worden bij hen het hoogst is. Door de brede dekking in de pakketten zitten de meeste behandelingen voor jouw dier al in een basispakket.

Pakketten

Net als bij normale verzekeringen, kan je bij een huisdierverzekering ook voor verschillende pakketten kiezen. In de meeste pakketten is er altijd een deel preventieve zorg inbegrepen. Hieronder vallen de volgende dingen: Vaccinaties, ontworming en ontvlooiing.

Aanvullende opties

Naast de kant en klare pakketten is er ook de keus om nog extra aanvullende opties toe te voegen aan de verzekering. Denk hierbij aan bijvoorbeeld castratie/sterilisatie, gebitsverzorging en uitvaartverzorging. Voornamelijk het stukje gebitsverzorging en uitvaartverzorging willen wij nog extra toelichten.

Gebitsverzorging

Helaas komt het steeds vaker voor dat huisdieren last krijgen van hun gebit. Er zijn tegenwoordig gebitsbehandelingen mogelijk, die het gebit weer schoon en pijnvrij kunnen maken. Deze behandelingen kosten vaak wel veel geld. Weet je dat je een (ras)dier hebt die aanleg heeft voor een slecht gebit? Denk dan zeker na over de aanvullende optie voor gebitsverzorging.

Uitvaartverzorging

Hopelijk duurt het heel lang voordat je afscheid moet nemen van jouw allerbeste dierenvriend. De kosten die komen kijken bij het meest verdrietige stuk zijn vaak hoger dan je denkt. Weet je van jezelf dat jij alles uit de kast wilt halen om jouw maatje een mooie, fijne rustplek te geven? Kijk dan eens naar de opties die worden vergoed door de aanvullende keuze voor uitvaartverzorging.

Ben jij benieuwd geworden naar de verzekering van PetSecur? Of wil je direct een verzekering voor jouw huisdier afsluiten? Kijk dan snel op de pagina van PetSecur.

Deel dit artikel