Vetranquil

Vetranquil kan worden ingezet in situaties waarbij kalmering gewenst is, bijvoorbeeld tijdens transport, agressie en preventie van stress. Niet geschikt voor gebruik bij vuurwerkangst.

 • Productinformatie
 • Bijsluiters

Productinformatie

Vanwege een wetswijziging is dit product binnenkort niet meer vrij verkrijgbaar. Medpets heeft dit product daarna niet meer in het assortiment. U kunt dit product dan uitsluitend via een behandelend dierenarts voorgeschreven en geleverd krijgen.

Let op: Let op alleen gebruiken bij noodzaak en in overleg met uw dierenarts. Er bestaan een heleboel alternatieven met minder kans op bijwerkingen zoals bijvoorbeeld Zylkène, Telizen, Adaptil verdamper en Royal Canin Calm Diet. Deze middelen zijn geschikt voor langdurig gebruik omdat dit natuurlijke producten zijn. Vetranquil is geen geschikt middel bij vuurwerkangst, omdat uw dier gevoeliger wordt voor geluid, terwijl de spieren verslappen en uw dier dus niet meer kan reageren.

Vetranquil

Vetranquil kan worden ingezet in alle situaties waarbij kalmering gewenst is, bijvoorbeeld tijdens transport.

Contra-indicaties

 • Hypotensie
 • Hypothermie
 • Anemie
 • Epilepsie
 • Niet geschikt voor katten en honden lichter dan 3kg.
 • Niet geschikt voor boxers of dieren met gezondheidsproblemen.
 • Niet gebruiken in combinatie met choline-esteraseremmers zoals organische fosforverbindingen (insecticiden) en procaïnehydrochloride, waarvan de toxiciteit wordt versterkt (lokale anaesthetica).

Dosering

 • Kat: oraal 0,5-2 mg acepromazine per kg lichaamsgewicht, tweemaal daags.
 • Hond: oraal 1,25-2 mg acepromazine per kg lichaamsgewicht, tweemaal daags.

Eventuele bijwerkingen: hypotensie, tachycardie, bij katten: tremoren, beven, lethargie, spierslapte, verdwijnen van de oprichtreflexen.

Verpakking:

Doos à 40 tabletten. Per tablet: 25 mg acepromazine (als maleaat).

Product ID: 391
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Vetranquil ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Heftig spul
Door van Dijk, 18 januari 2017

Volgens de bijsluiter mag het dier meer als wat volgens mij kan. We gaven 1/4 daarvan en de kat was 24 uur compleet de weg kwijt. Wachelde en kon niet lopen of springen zonder te vallen, was wel erg stil. Ik raad aan met een kwart pilletje te beginnen bij een kat.

Goed kalmeringsmiddel
Door Paula, 21 december 2016

Ik vind het een goed product, alleen is het eraf uitzoeken hoeveel je ze er van moet geven zodat ze toch nog bewust rond kunnen lopen ,maar voor een lange rit echt super heel rustig en lekker ontspannen toe komt.

Heel goed kalmeringsmiddel
Door Paula, 19 december 2016

Het is een heel goed kalmeringsmiddel , je moet wel zien dat je de juiste dosering hebt. Bij een iets te hoge hoeveelheid slaapt hij hij wel heel vast maar een keer uitgeslapen is dan is alles in orde en heeft hij lekker geen stress gehad.

Wow, sterk spul
Door Pieter, 09 augustus 2016

Voor onze hond (Eurasier) van 25 kg, was 1 tablet veel te veel, hij kon niet meer opstaan. Daarna geprobeerd met een halve tablet, ook dat was nog te veel, hij had moeite met staan en lopen. Een kwart tablet was uiteindelijk de juiste dosis voor hem, rustgevend maar nog wel normaal kunnen bewegen. Stel je voor dat we hem 2mg per kilo hadden gegeven, 2 tabletten dus...

Vetranquil
Door Fons lambers, 21 april 2016

Op aanraden van onze dierenarts dit product besteld bij Medpets, en is door ons zeer goed bevallen, en speciaal de snelle levering. Volgende keer weer.

Werkt goed en super snelle levering
Door Paula, 28 maart 2016

Staat al in titel vermeld.

Beoordelingen 1 - 6 van 13
Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten