Alles voor de gezondheid van je hond

Medpets is dé online winkel voor de gezondheid van je dier met een groot aanbod aan veterinaire gezondheidsproducten. In deze categorie vind je ons assortiment aan diergeneesmiddelen, voedingssupplementen en dieetvoer voor honden. Daarnaast hebben we ook leuke kwalitatieve benodigdheden voor jouw trouwe viervoeter, waaronder voer- en drinkbakken, speelgoed, halsbanden, lijnen en meer! Wil je juist meer weten over verschillende soorten honden? Kijk dan op de hondenrassen pagina.

Ontwormen hond

Ontwormen behoort tot de standaard verzorging van je hond. Door je harige vriend regelmatig te ontwormen, draag je bij aan zijn gezondheid en help je hem beschermen tegen ziektes. Er zijn diverse soorten wormsoorten en die kunnen voor uiteenlopende klachten zorgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen, maar wist je ook dat ontwormen voor je eigen gezondheid van groot belang is? Je kunt je hond én jezelf beschermen door je trouwe viervoeter regelmatig te ontwormen. Bekijk snel onze categorie ‘Ontwormen’ voor populaire ontwormingsmiddelen als Panacur, Milbemax en Drontal.

Vlooien – Teken

Ook voor vlooien en teken kun je bij Medpets terecht voor een oplossing. Gelukkig bestaan er verschillende bestrijdingsmiddeltjes die bijdragen aan de behandeling én bescherming tegen deze nare beestjes. Er zijn verschillende spot-on middelen die jouw hond zowel tegen vlooien als teken kunnen beschermen, daarvan zijn Advantix, Advantage en Frontline de meest bekende merken. Ook de innovatieve Seresto Vlooienband biedt tot wel 8 maanden bescherming tegen vlooien en teken. Verder vind je hier shampoo’s, sprays, kammetjes en zelfs poeders die kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte bij jouw maatje.

Vergeet daarbij ook zeker de omgeving niet! Slechts 5% van een vlooienpopulatie bevindt zich op jouw hond; de overige 95% in de omgeving van jouw huisdier. Om de kans op herbesmetting te verkleinen kun je onder meer de Virbac Indoor-X Ongediertespray gebruiken.

Medicijnen – Supplementen

Wanneer je hond dieetvoeding krijgt, is het niet altijd nodig om daarnaast nog een voedingssupplement toe te dienen. Daar zijn de benodigde vitaminen en mineralen die hij nodig heeft namelijk al aan toegevoegd. Toch kan het weleens verstandig zijn om voedingssupplementen aan je hond te geven. Bekende merken zijn onder andere PUUR, Zylkène, Bach, Beaphar en meer!

Voer – Snacks

Fitte, energieke honden zijn een genot om om je heen te hebben! Een goed uitgebalanceerde voeding is hierbij van groot belang. Het type voeding wat je kiest, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de leeftijd, het ras, de hoeveelheid beweging die jouw hond krijgt en de aanleg voor klachten (gewrichtsklachten, overgewicht enzovoort). Bij Medpets vind je daarom dieetvoer voor honden met speciale behoeftes, gezondheidsvoer – ofwel onderhoudsvoer – en standaard hondenvoer. Ben je zelf bewust bezig met voeding en wil je ook je hond biologisch voer voorschotelen? Ook dan ben je bij Medpets aan het goede adres! Je vindt hier merken als Royal Canin en Eukanuba Hill’s.

Liefde gaat door de maag en daar weet jij als hondenbaasje alles vanaf! Voor iedere hond is er op Medpets wat wils; je vindt hier snacks van diverse soorten merken en in verschillende soorten smaken.

Medische benodigdheden

Wanneer jouw hond herstellende is na een operatie of een verwonding heeft opgelopen, wil je dat hij zo snel mogelijk weer de oude is. Onder de categorie ‘Medische benodigdheden’ zijn producten te vinden die bijdragen aan een snelle(re) genezing. Wij van Medpets zijn groot fan van het Medical Pet Shirt!

Dagelijkse benodigdheden voor je hond

In deze categorie vind je artikelen die jij en jouw hond dagelijks nodig hebben. Daarbij kun je denken aan praktische zaken, zoals riemen, halsbanden, manden, voer- en drinkenbakken, maar natuurlijk ook speelgoed! Er zijn verschillende merken te vinden in dit uitgebreide assortiment, waaronder KONG, Trixie, Ruffwear, Beeztees en iFetch!

Verzorging bij je hond

Ieder hond is verschillend en behoeft daardoor een andere soort verzorging. Je vindt in deze categorie heerlijke shampoos en borstels ter verzorging van de vacht, evenals nageltangen en speciale producten ter verzorging van de oren, ogen en het gebit. Ook voor jouw loopse teefje of incontinente hond kun je hier terecht. Bekijk hier merken als FURminator, Bogadent en Mikki.

Puppy’s

Voor puppy’s vind je bij Medpets een speciale categorie met alle producten die nodig zijn om jouw pup gezond en gelukkig te laten opgroeien! Hier tref je artikelen die bij kunnen dragen aan de gezondheid van je pup, maar ook verzorgingsproducten, speelgoed en dagelijkse benodigdheden.