Nieuws en achtergrondinformatie

Tips van onze dierenarts

Voor onze e-mailnieuwsbrief schrijft onze dierenarts tweewekelijks een artikel met achtergrondinformatie, tips en advies over lichamelijke aandoeningen en aandachtsgebieden bij huisdieren. Via het formulier op de homepage kun je je voor de nieuwsbrief aanmelden.

Op deze pagina vind je een verzameling van de artikelen die er zijn verschenen. Dit overzicht zal regelmatig worden aangevuld, zodat er een uitgebreide collectie artikelen met nuttige achtergrondinformatie ontstaat die je te allen tijde kunt raadplegen.

Huisdieren maken gelukkig

Wist je dat een huisdier je gelukkig maakt en ze er ook voor zorgen dat je gezonder bent en langer leeft? Naast het feit dat het gewoon heel fijn is om een huisdier te hebben, hebben ze ook positieve effecten op je mentale en lichamelijke...

Lees verder >

Nagels knippen

Het is belangrijk om af en toe de nagels te checken van jouw dier. Nagels groeien en slijten soms niet voldoende af waardoor ze te lang worden. Door regelmatig te kijken naar de nagels en ze voorzichtig af te knippen kun je problemen voorkomen.

Lees verder >

Zindelijkheidstraining

Als jouw pup thuis komt gaat de zindelijkheidstraining beginnen. De eerste zindelijkheid leert de pup al in het nest, daarna zal je zelf verder moeten gaan met de training. In dit artikel worden tips gegeven om jouw pup te helpen om zindelijk...

Lees verder >

Teken bij honden en katten

Teken zijn spinachtige beestjes die zich vanuit de struiken op uw hond, kat of op u laten vallen, zich vasthechten en bloed gaan zuigen. Tijdens het bloedzuigen kunnen de teken parasieten overbrengen op uw hond, uw kat, of op u.

Lees verder >
Hygiëne - omgeving
Medpets maakt gebruik van cookies.   -   sluit