>
>
Wassen - Vachtverzorging

Wassen - Vachtverzorging

Het wassen van uw hond

Uw hond heeft net als uzelf af en toe een flinke wasbeurt nodig. Honden likken natuurlijk hun eigen vacht schoon maar als u met uw hond in het bos heeft gewandeld, of als uw hond bijvoorbeeld lekker heeft gezwommen in de sloot of in een meer dan kunt u last hebben van een hond die stinkt. Een hond die stinkt geeft een indringende en penetrante geur. Het kan dan nodig zijn om uw hond te wassen. Doe dit echter nooit met een 'mensenshampoo'. De zuurgraad van de huid van de hond is heel anders dan de zuurgraad van de huid van een mens, waardoor een gewone shampoo niet gezond is voor de huid. Maak daarom gebruik van een speciale hondenshampoo.

Gebruik maken van een hondenshampoo

Niet alle honden vinden het leuk om onder de douche gezet te worden. Dus probeer uw hond zoveel mogelijk te kalmeren als hij er een hekel aan heeft. U kunt de hond eerst wassen met water en daarna de shampoo aanbrengen. De producten zijn afgestemd op de huid van de hond. Het is belangrijk dat u goed nagaat welk product het beste bij uw hond past. Net als wij mensen, hebben ook honden immers verschillende huidsoorten. Uw hond kan een droge of schilferige huid hebben, een gevoelige huid of juist een vette huid. Pas de hondenshampoo daarom aan op de huid. De vacht van uw hond zal er hierdoor nog glanzender en mooier uit komen te zien.

Huidziekten bij een hond

Wist u dat ook een hond last kan krijgen van een huidziekte? Dit leidt tot een hond die stinkt en last kan hebben van jeuk, zichzelf krabt en zich niet blij voelt. Een speciale shampoo kan helpen de huidkwaal te verminderen. Een veelvoorkomende huidkwaal bij een hond is seborroe. Dat is een ziekte aan de talgklieren van de hond, waardoor de huid of juist heel vettig is of juist heel droog. Seborroe is een ziekte die meestal veroorzaakt wordt door hormonen. De hond krijgt veelal een schilferige huid. Voor deze ziekte zijn speciale hondenshampoo's ontwikkeld om de ziekte tegen te gaan. Bij de ziekte pyodermie is de huid ontstoken door een bacterie. Ook dit vraagt om een speciale hondenshampoo. Voor honden met huidproblemen en/of jeuk zijn er speciale shampoos verkrijgbaar.

Vachtverzorgingsproducten

Hieronder vindt u een uitgebreid assortiment producten die u kunt inzetten bij de verzorging van de vacht van uw hond. U heeft na het wassen van uw hond met deze producten zeker geen last meer van een stinkende hond en de vacht van uw hond zal er van op klaren. U doet zowel uzelf als uw hond een plezier met een goede wasbeurt.

Ga voorbereid met uw viervoeter de zomer in!

Ga voorbereid met uw viervoeter de zomer in!

De vakantietijd breekt weer aan! Of u nu thuis blijft om hier van het zomerweer te genieten, of u uw trouwe viervoeter meeneemt naar een vakantieoord, hier vindt u een aantal tips. Met deze tips wordt het niet alleen voor u, maar ook voor uw huisdier een fijne periode!Lees verder »

Waarom Medpets.nl

  • Meer dan 5000 producten
  • Voor 17:00 besteld, zelfde werkdag verzonden (mits op voorraad)
  • Goedkoper dan uw dierenarts
  • Klantvriendelijke service
  • Gratis verzending vanaf €55,-
  • Onze klanten beoordelen Medpets.nl gemiddeld met 8.6 (beoordelingen 10) op basis van 8984 reviews.

Productadvies & Klantenservice

0186 - 57 55 28
Maandag t/m vrijdag: 08.30-17.30 uur