>
>
Vitaminen - Supplementen

Vitaminen - Supplementen

Net zoals mensen moeten ook katten voldoende vitaminen binnenkrijgen om gezond te blijven. Het lichaam van de kat produceert zelf vitamine C. Vitamine C houdt het immuunsysteem van de kat gezond, voorkomt ouderdomsproblemen en houdt de zuurgraad van de urine op peil. De overige nodige vitaminen dient de kat via de voeding te krijgen.

Vitamine A

Het is belangrijk dat uw kat voldoende vitamine A binnenkrijgt, zodat hij goed groeit. Ook voorkomt de inname van vitamine A oogproblemen en voortplantingsproblemen. Vitamine A bevindt zich vooral in kattenvoer waar vlees in zit. Een tekort aan vitamine A kan zorgen voor nachtblindheid en aantasting van de slijmvliezen van de organen. Een teveel aan vitamine A kan echter erg gevaarlijk zijn voor de kat, doordat het zachte weefsel in zijn lichaam erdoor kan verharden.

Vitamine B

Katten hebben voldoende vitamine B nodig. Ook vitamine B zorgt voor een gezonde groei en een goede stofwisseling. Bovendien zorgen bepaalde vitamine B-soorten voor de aanmaak van bloed. Vitamine B zit vooral in vlees, vis en melk. Een tekort aan vitamine B kan naast problemen met de groei en de stofwisseling ook zorgen voor een verminderde eetlust, huidklachten, spierkrampen en zelfs depressies.

Vitamine D

Vitamine D houdt de botten van de kat gezond. Vitamine D zit vooral in vlees en boter. Een tekort aan vitamine D kan rachitis veroorzaken. Een teveel is overigens ook niet goed: dat kan leiden tot vergiftiging en verkalking van de botten.

Vitamine E

Net als vitamine A is vitamine E goed voor onder andere de voortplanting en het afweersysteem van de kat. Vitamine E zit vooral in lever, vis en boter. Een gebrek aan vitamine E is slecht voor de spieren van het beestje.

Indien u vreest dat uw kat niet voldoende van de genoemde vitaminen binnenkrijgt in zijn normale voedsel, dan kunt u hem multivitaminen of voedingssupplementen geven.

Op onze website kunt u diverse vitaminen en andere voedingssupplementen aanschaffen voor uw kat. Zo is er Vitoral-C, een aanvullend diervoeder voor katten met een juiste combinatie van vitaminen, mineralen en aminozuren. Die combinatie zorgt voor een goede conditie en een goede weerstand bij de kat. Bovendien krijgt de kat van dit diervoeder een gezonde huid en vacht.

Indien uw kat last heeft van een slechte weerstand, kunt u bij ons ook een middel bestellen dat speciaal daarvoor bedoeld is. Groene Os L-Lysine is een aanvullend diervoeder dat weerstandsverhogend werkt en de cellen van de kat beschermt. Het middel helpt bovendien bij vermoeidheid en een verminderd concentratievermogen.

Mocht uw kat erg aan zijn normale voeding gehecht zijn en het aanvullende diervoeder niet willen eten, dan kunt u het met druppels in zijn drinkwater proberen. Bij elke toediening van schoon drinkwater, voegt u enkele druppels Echinacea Immunebooster toe aan het water. U kunt de druppels dagelijks preventief gebruiken zodat uw kat in optimale gezondheid blijft verkeren.

Om de spieren van uw huisdier te versterken, kunt u hem Groene Os Spier Support toedienen. Het aanvullend diervoeder bestaat uit diverse vitaminen, mineralen en spoorelementen en vergroot de spiermassa en de spierkracht van de kat.

De verschillende multivitaminen en voedingssupplementen voor katten kunnen gebruikt worden om een zieke kat zo snel mogelijk te laten genezen, maar kunnen ook preventief gebruikt worden om de weerstand van de kat op peil te houden. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Indien u twijfelt of uw kat wel gezond is, twijfel dan niet om een dierenarts te raadplegen. Hij zal u meer kunnen vertellen over hoe het met de gezondheid van uw kat gesteld is en kan u zeggen wat u moet doen om de gezondheid van de kat te verbeteren.

Ga voorbereid met uw viervoeter de zomer in!

Ga voorbereid met uw viervoeter de zomer in!

De vakantietijd breekt weer aan! Of u nu thuis blijft om hier van het zomerweer te genieten, of u uw trouwe viervoeter meeneemt naar een vakantieoord, hier vindt u een aantal tips. Met deze tips wordt het niet alleen voor u, maar ook voor uw huisdier een fijne periode!Lees verder »

Waarom Medpets.nl

  • Meer dan 5000 producten
  • Voor 17:00 besteld, zelfde werkdag verzonden (mits op voorraad)
  • Goedkoper dan uw dierenarts
  • Klantvriendelijke service
  • Gratis verzending vanaf €55,-
  • Onze klanten beoordelen Medpets.nl gemiddeld met 8.6 (beoordelingen 10) op basis van 8999 reviews.

Productadvies & Klantenservice

0186 - 57 55 28
Maandag t/m vrijdag: 08.30-17.30 uur
Medpets maakt gebruik van cookies.  -  sluit