> > Spieren - Botten - Pezen

Spieren - Pezen - Botten

Uw hond in beweging

Afhankelijk van de leeftijd en gezondheid van uw hond, is uw hond als het goed is veel in beweging. Een hond heeft die beweging ook nodig om zijn energie te uiten. Uw viervoeter heeft het nodig om te wandelen en te spelen. Beweegt uw hond te weinig, in combinatie met een slechte voeding, dan krijgt uw hond last van overgewicht. Ook kan uw hond somber worden als hij te weinig uitgelaten wordt.

Bewegen is belangrijk

Beweging is ook belangrijk voor de spieren, botten en pezen van een hond. Honden kunnen net als mensen last hebben van stijve spieren. Dit kan komen door een gebrek aan beweging maar ook door een achterliggende ziekte, een voedingstekort of een blessure. Op deze pagina vindt u verschillende producten die eraan kunnen bijdragen dat uw hond een goede spieropbouw blijft houden en stijve spieren en stijfheid voorkomen. Zo zijn er een aantal voedingssupplementen verkrijgbaar waarin ondermeer magnesium, calcium en andere vitaminen zijn verwerkt. Dit werkt goed voor de spier- en gewrichtsopbouw van uw hond. Als uw hond op hogere leeftijd is en nog geen klachten heeft, kunt u deze producten preventief gebruiken om klachten te voorkomen.

Botproblemen

Naast stijve spieren, kan een hond ook botproblemen krijgen. Een hond kan bijvoorbeeld artrose (botslijtage) krijgen. Dit kan net als bij de mens komen door ouderdom maar ook doordat uw hond een blessure heeft opgelopen waardoor hij bijvoorbeeld mank is gaan lopen. Bekend bij bepaalde hondenrassen is ook een erfelijke aanleg van heupdysplasie, waarbij het heupgewricht niet goed is ontwikkeld.

De pezen van de hond

Pezen zijn aanhechtingsverbindingen tussen spieren en gewrichten. Als een hond een scheur oploopt in de spier of een verrekking, dan geneest dat niet zo snel. Een pees is namelijk slecht doorbloedt. Natuurlijk is het altijd belangrijk om een dierenarts te raadplegen als uw hond pijn heeft, uw hond mank loopt, een ongelukje heeft gehad, zich niet lekker voelt. Het kan ook zijn dat de hond een antibioticakuur nodig heeft. Er zijn ook dierenfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van stijve spieren en gewrichten van de hond. Dit kunt u altijd combineren met de producten op deze pagina, want als goede eigenaar wenst u uw hond natuurlijk de beste gezondheid toe!

10 anti-vlooien & teken tips

10 anti-vlooien & teken tips

Het is weer zover! Nu het mooie weer in aantocht is, grijpen vlooien en teken hun kans! Hoe kunnen we voorkomen dat deze parasieten op uw huisdier terecht komen? En hoe kunnen we ze weer kwijtraken als ze uw huisdier belagen? Hier vindt u alles wat u moet weten over vlooien & teken in 10 tips en weetjes.Lees verder »

Waarom Medpets.nl

  • Meer dan 4000 producten
  • Voor 17:00 besteld, zelfde werkdag verzonden (mits op voorraad)
  • Goedkoper dan uw dierenarts
  • Klantvriendelijke service
  • Gratis verzending vanaf €55,-
  • Onze klanten beoordelen Medpets.nl gemiddeld met 8.6 (van 10) op basis van 8358 beoordelingen.

Productadvies & Klantenservice

0186 - 57 55 28
Open maandag t/m vrijdag: 9.00-17.00 uur
Medpets maakt gebruik van cookies.  -  sluit