Speelgoed kat

Katten zijn hele makkelijke huisdieren, in die zin dat ze zichzelf goed kunnen vermaken of op pad gaan met andere katten uit de buurt. Toch is het ook goed als u zo nu en dan tijd vrijmaakt om met de kat te spelen. Vooral jonge katjes hebben nog erg veel beweging nodig. Er zullen natuurlijk altijd momenten blijven dat u geen tijd kan vrijmaken, en dat de kat toch op zichzelf is aangewezen. Voor die momenten kunt u verschillend speelgoed voor de kat aanschaffen. De meeste speeltjes zijn overigens ook te gebruiken als u samen met de kat wil spelen. Veel speelgoed heeft bovendien het bijkomende voordeel dat ze goed zijn voor de gezondheid van de kat, bijvoorbeeld voor zijn tanden of voor zijn spieren.

Op onze site kunt u onder andere de Cheese Chase bestellen, een echte uitdaging voor nieuwsgierige katten van alle leeftijden. De Cheese Chase is een interactief soort speelgoed en biedt drie spelletjes in één. De kat moet jagen op een prooi die voortdurend van hem wegvlucht. Het speeltje is dan ook erg geschikt voor katten die niet naar buiten kunnen of mogen, en die verder geen mogelijkheid hebben om op kleine dieren te jagen. Het spel zorgt er niet alleen voor dat de kat voldoende lichaamsbeweging krijgt, maar draagt ook bij aan een goede mentale gezondheid. Een kat kan zich urenlang in zijn eentje vermaken met de Cheese Chase.

Sommige katten worden 's nachts pas actief. Veel mensen houden hun katten 's nachts echter liever binnen. Bovendien slapen de baasjes dan, dus moet de kat zich alleen proberen te vermaken. Daarvoor kunt u bij ons de Flashing Firefly Mat aanschaffen. U legt de mat neer op de vloer. Op de mat gaan lampjes flikkeren die op vuurvliegjes lijken. De kat zal dus vanzelf proberen om op de vliegjes te jagen. De lichtjes gaan overigens vanzelf weer uit als de kat zijn aandacht verliest, want het spel wordt pas geactiveerd als de kat de mat aanraakt. Bovendien is het spel volledig geluidloos, dus heeft u er geen last van. Een ander leuk speeltje met lichteffecten is de Catch me if you can Lasermuis. Het muisje projecteert een afbeelding op de vloer of op de muur. De kat zal proberen om zijn 'prooi' te vangen. Dit speeltje beschikt overigens wel degelijk over een geluid, namelijk het gepiep van een muisje. Daardoor is de Catch me if you can Lasermuis misschien minder geschikt om 's nachts mee te spelen.

Een ander voorbeeld van het speelgoed dat u bij Medpets kunt bestellen zijn de Dental Health Chews. Daarmee bereikt u twee vliegen in één klap. De chews zijn gevuld met kattenkruid en dus erg aantrekkelijk voor uw kat. Doordat de kat met de chews begint te spelen en erop begint te bijten, wordt tandplak op zijn gebit verwijderd en wordt de gebitshygiëne verbeterd.

Op onze website koopt u bijvoorbeeld de Pipolino. Dat is een unieke voerdispenser die gebruikt kan worden voor diverse huisdieren. Als de kat met de Pipolino gaat rollen, komen er brokjes vrij. De meeste katten zijn dol op eten, en zullen dus graag met het speelgoed gaan spelen. Het speeltje gaat zowel verveling, overgewicht, futloosheid als diarree tegen. U kunt de Pipolino op vijf verschillende standen instellen. De makkelijke stand heeft veel gaatjes, waardoor er sneller brokjes vrijkomen, de moeilijke stand heeft maar een paar gaatjes. De kat moet dan dus eerst doorkrijgen hoe hij de koker moet rollen, voordat het eten vrijkomt. De voerdispenser is geschikt voor katten van alle leeftijden en is verkrijgbaar in verschillende maten.

10 anti-vlooien & teken tips

10 anti-vlooien & teken tips

Het is weer zover! Nu het mooie weer in aantocht is, grijpen vlooien en teken hun kans! Hoe kunnen we voorkomen dat deze parasieten op uw huisdier terecht komen? En hoe kunnen we ze weer kwijtraken als ze uw huisdier belagen? Hier vindt u alles wat u moet weten over vlooien & teken in 10 tips en weetjes.Lees verder »

Waarom Medpets.nl

  • Meer dan 4000 producten
  • Voor 17:00 besteld, zelfde werkdag verzonden (mits op voorraad)
  • Goedkoper dan uw dierenarts
  • Klantvriendelijke service
  • Gratis verzending vanaf €55,-
  • Onze klanten beoordelen Medpets.nl gemiddeld met 8.6 (van 10) op basis van 8358 beoordelingen.

Productadvies & Klantenservice

0186 - 57 55 28
Open maandag t/m vrijdag: 9.00-17.00 uur
Medpets maakt gebruik van cookies.  -  sluit