Speelgoed kat

Katten zijn hele makkelijke huisdieren, in die zin dat ze zichzelf goed kunnen vermaken. Toch is het goed als u zo nu en dan tijd vrijmaakt om met uw kat te spelen. Het is goed voor de sociale verhoudingen, voor de fysieke en mentale uitdaging. Er zullen natuurlijk altijd momenten blijven dat u geen tijd kunt vrijmaken, en dat de kat toch op zichzelf is aangewezen. Voor die momenten is er ook uitdagend speelgoed beschikbaar.

Speelgoed met Catnip

Dankzij Catnip in katten speelgoed wordt het spelen nog aantrekkelijker voor uw kat, het kattenkruid (catnip) heeft namelijk een enorme aantrekkingskracht op een groot aantal katten. Catnip zal het natuurlijk gedrag van uw kat stimuleren en is ideaal om op krabpalen of kattenspeeltjes te gebruiken. Er zijn meerdere (pluche) speeltjes en sprays beschikbaar met Catnip.

Intelligentie Spellen

Het is ook belangrijk om katten mentaal op de proef te stellen, dit kan door middel van intelligentie spellen. De intelligentie spellen van Nina Ottosson zijn gebaseerd op een systeem van beloning en aandacht. U verstopt een lekker tussendoortje en uw kat wil het vinden. Als uw kat het tussendoortje heeft gevonden, is de oefening geslaagd. Om het spelletje interessant te houden voor uw kat is 10 tot 15 minuten spelen per keer voldoende. Het is de bedoeling dat u het samen met uw kat speelt en uw kat er niet alleen mee laat spelen, zo leveren de spellen een leuk tijdverdrijf op.

Interactief Speelgoed

Door interactief speelgoed kan uw kat zichzelf vermaken. U hoeft enkel batterijen in het speelgoed te stoppen en de interesse van uw kat is al gewekt. Muizen die automatisch ronddraaien op een baan, een vlinder die voorbij blijft vliegen en een katvriendelijke lazer die overal naartoe schijnt. U kat kan er geen genoeg van krijgen en de keuze tussen het interactieve speelgoed is groot. Ook al kan uw kat zelfstandig met dit type speelgoed spelen toch is het van belang dat u uw huisdier niet onbeheerd met het speelgoed alleen gelaten wordt.

Toon filters
Medpets maakt gebruik van cookies.   -   sluit