Speelgoed Hond

Spelen is belangrijk

Er is niets leuker dan lekker spelen met uw hond. Lekker buiten in de tuin of het bos met een bal, touw of frisbee bijvoorbeeld. Of in de huiskamer met een kleiner balletje. Samen spelen is heel belangrijk voor de band die u opbouwt met uw hond. Het is ook een manier waarop u spelenderwijs dingetjes aan uw hond kunt leren, zoals 'af', 'los' en 'blijf'. Omdat de hond voornamelijk zijn mond gebruikt tijdens het spelen gebruikt u natuurlijk speciaal hondenspeelgoed.

Eigen speelgoed

U kunt natuurlijk een gewone bal nemen om mee te spelen, maar deze is vaak niet geschikt voor het spelen met de hond. Het rubber kan bijvoorbeeld kapot gaan, waardoor de hond stukjes binnen kan krijgen. Ook een gewone knuffel is niet altijd goed, want de oogjes kunnen loslaten net als het neusje. Speelgoed voor honden is speciaal voor honden gemaakt en getest op veiligheid, want ook voor de hond geldt natuurlijk: veiligheid voorop.

Kauwen

Puppy's zijn echte kauwers en zullen altijd op hun speelgoed knagen en knabbelen. Dat is overigens een goede gewoonte, omdat met kauwen en knagen ook het gebit 'gepoetst' wordt. Speciale kauwspeeltjes (zoals een touw of rubber speeltje) poetsen de tanden van de hond tijdens het kauwen. Hiermee slaat u dus twee vliegen in een klap. Veel kauwspeeltjes zijn van duurzaam, maar flexibel materiaal gemaakt, zodat ze best een tijdje mee gaan.

Dat smaakt lekker

Daarnaast zijn er kauwspeeltjes met een smaakje, waardoor uw pup dit een lekker speeltje vindt om op te kauwen. Met deze speeltjes kunt u uw pup leren welke speeltjes van hem zijn en welke niet. Bovendien is een kauwspeeltje met een lekker smaakje ook nog eens een heel goede beloning voor de hond als hij of zij wat goeds heeft gedaan.

Piepende speeltjes

Om uw hond aan het spelen te krijgen, kunt u ervoor kiezen om een speeltje met een piepend geluid te kiezen. Iedere hond zal achter het piepende geluid willen aanrennen. Heeft u een nogal hyperactieve hond of reageert hij heel erg wild op piepende speeltjes? Dan kunt u deze beter niet geven aan de hond om er alleen mee te spelen. Hij of zij zal namelijk net zo lang bijten in het speeltje totdat het piepje (meestal een blaasbalgje) uit het speeltje is. Speel samen met het piepspeeltje en leg het na het spelen weg op een plek waar de hond er niet bij kan, in een kast bijvoorbeeld die dicht kan.

Hondenspeelgoed

Naast piepende speeltjes en kauwspeeltjes zijn er nog andere leuke hondenspeeltjes te koop. Zoals een bal en natuurlijk frisbee. Eigenlijk zou iedere hond een of meerdere balletjes moeten hebben om mee te spelen. Er is niets heerlijker voor een hond dan lekker achter een bal aan te rennen, omdat ballen rare stuiters maken en onverwachte patronen volgen. Hierdoor zal uw hond veel plezier beleven aan zijn favoriete bal.

Snoepjes zoektocht

Naast stuiterballen om achteraan te rennen zijn er ook holle ballen verkrijgbaar waar u hondensnoepjes of brokjes in kunt stoppen. Door met de bal te spelen, vallen de snoepjes of brokjes vanzelf uit de bal. Zo wordt de hond beloond voor het zelf spelen. U zult merken dat deze bal al snel zijn meest favoriete speeltje wordt.

Uitproberen

Iedere hond heeft zo zijn voorkeur voor een stukje speelgoed. Probeer daarom verschillende hondenspeelgoedjes uit. Van ballen tot stokken en van touwen tot piepspeeltjes.

Ga voorbereid met uw viervoeter de zomer in!

Ga voorbereid met uw viervoeter de zomer in!

De vakantietijd breekt weer aan! Of u nu thuis blijft om hier van het zomerweer te genieten, of u uw trouwe viervoeter meeneemt naar een vakantieoord, hier vindt u een aantal tips. Met deze tips wordt het niet alleen voor u, maar ook voor uw huisdier een fijne periode!Lees verder »

Waarom Medpets.nl

  • Meer dan 5000 producten
  • Voor 17:00 besteld, zelfde werkdag verzonden (mits op voorraad)
  • Goedkoper dan uw dierenarts
  • Klantvriendelijke service
  • Gratis verzending vanaf €55,-
  • Onze klanten beoordelen Medpets.nl gemiddeld met 8.6 (beoordelingen 10) op basis van 8974 reviews.

Productadvies & Klantenservice

0186 - 57 55 28
Maandag t/m vrijdag: 08.30-17.30 uur