Productafbeelding /1
Product afbeelding van Pyoderm Shampoo

Pyoderm Shampoo

Product afbeelding van Pyoderm Shampoo

Pyoderm is een shampoo op basis van chloorhexidine en wordt geadviseerd als hygiëneproduct ter ondersteuning van de behandeling van (bacteriële en schimmel-) huidinfecties bij de hond en de kat.

   » Meer informatie
 Op voorraad

Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending
Vanaf €49,- binnen NL

Verzendkosten €2,95
Bij besteding van €25 - €49

Verzendkosten €3,95
Bij besteding tot €25

Trustpilot
9/10 | 13980 reviews
Product Prijs Voorraad Bestellen
Pyoderm Shampoo - 200 ml € 16,75
Productinformatie

Pyoderm is een shampoo op basis van chloorhexidine en wordt geadviseerd als hygiëneproduct ter ondersteuning van de behandeling van (bacteriële en schimmel-) huidinfecties bij de hond en de kat.

Bacteriële huidaandoeningen bij hond & kat:

Katten vertonen veel minder vaak een pyodermie dan honden. Dat komt omdat katten een andere huidflora dan honden hebben. Bij de hond is de plek waar de haren uit de huid komen minder goed afgesloten dan bij veel andere zoogdieren. Dit is een zwakke plek in de verdediging van de huid bij de hond. Bacteriële huidaandoeningen worden ook pyodermieën genoemd. Het woord pyodermie betekent letterlijk een huidontsteking die gepaard gaat met pusvorming. Deze definitie is niet geheel correct. Immers, niet alle bacteriële huidaandoeningen gaan gepaard met pus en niet alle pusvorming wordt veroorzaakt door bacteriën. Bacteriële pyodermie is na een vlooienallergie de meest voorkomende huidaandoening bij honden. Men kan de pyodermieën indelen naar de diepte van de ontsteking in de huid.

Oppervlakkige pyodermie:

De bacterie blijft in de haarfollikel. In het begin ziet u een rode pukkel (papel). De pukkel krijgt na enkele dagen een klein geel etterkopje, de pustel. Deze pustel gaat kapot en er blijft een ronde beschadiging over. Aan de randen zijn kleine schilfers te zien, vaak in de vorm van een mooi rondje. Het lichaam doet zijn best de bacterie te bestrijden. Wanneer dat niet goed lukt, ontstaat aan de rand bij het schilfertje een nieuwe papel. Zo verspreidt de bacterie zich over de huid. Het likken van de hond of kat helpt de bacterie zich te verspreiden. Er ontstaan kleine kale plekjes. De dierenarts moet nader onderzoek doen met behulp van een microscoop.Tot de oppervlakkige pyodermieën rekent men: de pyotraumatische dermatitis, de intertrigo (lipplooi eczeem), de impetigo en de oppervlakkige bacteriële folliculitis. U kunt bij een oppervlakkige pyodermie de behandeling ondersteunen door de Pyoderm Shampoo van Virbac te gebruiken.

Een diepe pyodermie:

De bacterie trekt dieper de huid in, niet alleen de opperhuid maar ook de lederhuid wordt aangetast. In het algemeen komen diepe pyodermieën minder vaak voor dan oppervlakkige pyodermieën maar verlopen ernstiger en hardnekkiger. Uw dierenarts zal een behandelingsplan voorschrijven.

Werking van Pyoderm Shampoo

Chloorhexidine heeft een antiseptische werking zowel tegen schimmels als tegen bacteriën en bezit bovendien een goede residuele activiteit (is na 29 uur nog steeds actief op de huid). Spherulieten werken ook als transportmiddel van de werkzame stof, die continu en in toenemende mate vrijkomt aan het oppervlak van haren en huid. Insluiting in microcapsules zoals Spherulieten (meerlagige microbolletjes) verhoogt de beschikbaarheid van de shampoobestanddelen en bevordert de vochtinbrengende eigenschappen. Chitosanide is een natuurlijk polymeer dat een beschermende film op de huid vormt, waardoor deze gehydrateerd blijft.

Gebruiksaanwijzing:

  1. Goed schudden voor gebruik.
  2. Pyoderm op de vooraf nat gemaakte vacht aanbrengen.
  3. Het product goed over de vacht verdelen.
  4. Masseer Pyoderm in de natte vacht en laat de shampoo goed schuimen.
  5. Spoel uit en herhaal de behandeling. Laat bij de tweede wassing de shampoo 5 à 10 minuten inwerken en spoel daarna goed uit.
  6. Beginnen met 2 keer per week te behandelen, nadien kan dit teruggebracht worden naar 1 keer per week.

Aanbevelingen:

Uitsluitend voor uitwendig gebruik, vermijd contact met de ogen en de oren.

Ingrediënten:

Mild reinigende bestanddelen, chloorhexidine en vochtinbrengende substanties, zowel in vrije als ingekapselde vorm (spherulieten), Monosaccharide / Alkylpolyglucoside (Virbac Glycotechnologie) chitosanide. pH-neutraal.

 

Beoordelingen voor Pyoderm Shampoo

Heeft u ervaring met Pyoderm Shampoo ? Geef ons dan uw mening over dit product.

“Helpt goed”

Door 

Mijn hond heeft al lange tijd een nare geur. Deze shampoo helpt goed. Wel regelmatig blijven gebruiken

“Goed resultaat met deze shampoo !”

Door 

Op voorschrift van de dierenarts zijn we deze shampoo gaan gebruiken. De huidirritatie is veel minder bij onze ruwharige teckel.

“werkt goed”

Door 

mijn hond stonk zurig van de groeiende gisten en schimmels in/op zijn huid. na 1 keer wassen was dit helemaal weg. Nu na 3 keer wassen heeft hij nog een paar plekjes maar hij krabt bijna niet meer. voor een labrador is het flesje voldoende voor 5 of 6 keer wassen.

“krentenbaard kat”

Door 

De kin van de kat gewassen en 2/3 van de aandoening is weg. Nog een paar keer wassen en de huidaandoening is genezen. Topproduct.

“prima”

Door 

Prima product doet zijn werk goed!

Schrijf uw eigen beoordeling
beoordeling 1-4 van 4
1/1
Medpets maakt gebruik van cookies.   -   sluit