Ontsteking - Pijn

Niets is zo vervelend als zien hoe uw huisdier pijn lijdt. Wanneer een kat met een ontsteking kampt, zie je het beestje wegkwijnen. Gelukkig bestaan er veel middelen om ontstekingen tegen te gaan en diverse soorten pijnbestrijding.

Artritis

Ontstekingen kunnen diverse oorzaken hebben en op verschillende plaatsen voorkomen. Een van de meest voorkomende ontstekingen bij katten is gewrichtsontsteking, ook wel artritis genoemd. Er bestaan twee soorten artritis, namelijk traumatische artritis en osteoartritis.

Traumatische artritis

Traumatische artritis is vaak het gevolg van dat de kat gevochten heeft of ergens vanaf gevallen is. Hij heeft dan als het ware een gewricht verstuikt en heeft last van acute pijn. Er zit dan een scheurtje in het gewricht of de banden eromheen zijn verrekt. U kunt traumatische artritis bij de kat herkennen doordat hij zichtbaar probeert het gewricht te ontlasten. Bovendien wil hij niet aangeraakt worden op de beurse plek. Het gewricht kan ook enigszins gezwollen zijn.

Osteoartritis

Osteoartritis is het gevolg van een afwijking aan de gewrichten. Zo'n afwijking kan ontstaan als de kat meerdere keren hetzelfde gewricht verstuikt of gebroken heeft. U kunt osteoartritis bij de kat herkennen doordat hij mank loopt of een pootje stijf houdt. Ook bij osteoartritis kan het gewricht opzwellen. Meestal heeft een kat met osteoartritis last van chronische pijn.

Aanvullende diervoeders

Om de gewrichten van de kat te ondersteunen, kunt u hem een aanvullend diervoeder in tabletvorm toedienen, zoals Seraquin, dat u via onze website kunt bestellen. Ook Smooth Locomotion voor kleine huisdieren versterkt de weerstand van uw kat tegen kou en wind. De tabletjes verhelpen stijve spieren en gewrichten aan de rug en poten van uw huisdier. Voor de pijnbestrijding kunt u eveneens Traumeel aanschaffen. Dat is een homeopathische gel die geschikt is voor verwondingen aan de huid, verrekkingen, verstuikingen, huidirritatie en spierproblemen.

Blaasontsteking

Een andere ontsteking die we regelmatig bij katten tegenkomen is blaasontsteking, ook wel cystitis genoemd. Meestal wordt die ontsteking veroorzaakt door blaasgruis. Ook stress bij de kat en bacteriŽn kunnen een blaasontsteking veroorzaken.

Symptomen

U kunt aan verschillende klachten merken dat uw kat last heeft van blaasontsteking. Dat is het gemakkelijkst als uw kat zijn behoefte op een kattenbak doet. Een kat met blaasontsteking zal namelijk meestal abnormaal plasgedrag vertonen. Zo komt het voor dat de kat in huis gaat plassen, dat hij van de pijn miauwt tijdens het plassen, of dat er bloed in zijn urine zit. Deze klachten zijn uiteraard moeilijker te herkennen indien uw kat zijn behoefte buitenshuis doet. Toch zijn er nog enkele kenmerken waaraan u kunt zien dat uw kat misschien last heeft van blaasontsteking. Zo kan het voorkomen dat hij plots veel onder zijn staart gaat likken. Ook komt het voor dat de kat sloom en lusteloos wordt. Meestal willen katten met blaasontsteking niet meer opgepakt worden wegens pijn in de blaasstreek.

[h2]Verminderde weerstand[/h3]

Via onze website kunt u bovendien diverse andere middelen bestellen die ondersteunen bij een algemene verminderde weerstand bij de kat. Zo is er het aanvullend diervoeder Phytonics Immu Boost, dat de weerstand van de kat verhoogt. Een ander voorbeeld is Puur Plus, een aanvullend diervoeder dat te gebruiken is bij verschillende lichamelijke ongemakken bij de kat. Bovendien zorgt het voer voor het behoud van soepele gewrichten en verzorgt het zwaarbelaste spieren.

Indien u denkt dat uw kat ziek is of last heeft van een ontsteking, is het verstandig om naar de dierenarts te gaan alvorens hem middelen toe te dienen. De dierenarts kan een diagnose stellen en u vertellen wat u moet doen of welke middelen u het best kan toedienen.

Verlatingsangst bij honden

Verlatingsangst bij honden

Eťn van de belangrijkste gedragsproblemen bij honden is verlatingsangst. Er moet onderscheid gemaakt worden tussen honden met ťchte verlatingsangst en honden die niet goed alleen thuis kunnen zijn. Honden met verlatingsangst kunnen vaak niet alleen thuis zijn, maar dat wil niet zeggen dat alle honden die niet goed thuis kunnen blijven ook daadwerkelijk angstig zijn. Verlatingsangst is niet alleen een aantasting van het welzijn van de hond, ook voor de baas kan dit probleem voor vervelende situaties zorgen.Lees verder »

Waarom Medpets.nl

  • Meer dan 4000 producten
  • Voor 17:00 besteld, zelfde werkdag verzonden (mits op voorraad)
  • Goedkoper dan uw dierenarts
  • Klantvriendelijke service
  • Gratis verzending vanaf €55,-
  • Onze klanten beoordelen Medpets.nl gemiddeld met 8.6 (van 10) op basis van 8330 beoordelingen.

Productadvies & Klantenservice

0186 - 57 55 28
Open maandag t/m vrijdag: 9.00-17.00 uur
Medpets maakt gebruik van cookies.  -  sluit