>
>
HygiŽne - Omgeving

HygiŽne - omgeving Katten

Het zal u vast al eens opgevallen zijn dat uw kat zich bijna voortdurend wast. Katten zijn erg schone dieren en hechten veel belang aan een goede hygiŽne. Al als ze net geboren zijn, leren ze van de moederpoes dat ze zich regelmatig moeten wassen. Door het likken komt er namelijk een laagje talg op de vacht van de kat, waardoor de vacht beschermd wordt tegen water en viezigheid. Bovendien hebben katten een erg sterke reukzin. Ze ruiken bepaalde luchtjes sneller dan wij.

Vachtverzorging

Een kat wast zichzelf dus genoeg. U hoeft de vacht van de kat nooit te wassen. Toch kan een kat niet altijd zelf alle viezigheid uit zijn vacht krijgen. Daarom is het verstandig als u de kat zo nu en dan eens borstelt, zodat de losse haren uit de vacht komen. Dat is niet alleen voor de kat fijner, maar ook voor zijn omgeving. Zo heeft u niet voortdurend meer haren op uw bank of op uw kleding. Mocht u daar toch nog last van hebben, dan kunt u op onze website een lintroller aanschaffen.

Kattenbak

Voor een degelijke hygiŽne is het ook belangrijk dat u de kattenbak goed schoonhoudt. Als uw kat een grote boodschap gedaan heeft, moet u die zo snel mogelijk uit de bak verwijderen. U hoeft de kattenbakvulling niet iedere dag te vervangen, een paar keer per week is voldoende. Als de kat last heeft van diarree of een ander probleem, moet u de bak natuurlijk wel iets vaker verschonen. Het is bovendien van belang dat u niet zuinig bent met de kattenbakvulling. Als u te weinig vulling gebruikt, kunnen er natte plekken in de bak ontstaan. De kat wil dan niet meer op de kattenbak en zal dan een andere plek in de omgeving van de bak zoeken om zijn behoefte te doen.

Kattenbakvulling

Er bestaan verschillende soorten kattenbakvulling. U kiest het best een vulling waarin de urine van de kat snel wordt opgenomen en waardoor vieze geuren worden verdreven. Er bestaan vullingen die klonten vormen en op die manier de urine in een klont insluiten. Die vulling is vaak gemaakt van kleine korreltjes klei. U kunt de klont dan makkelijk uit de kattenbak scheppen. Een ander soort vulling bestaat uit losse korrels die geen klonten vormen. De korrels absorberen zelf de urine. Op onze website kunt u bijvoorbeeld Biokat's Classic aanschaffen. Dat is een grofkorrelige klonterende kattenbakvulling. We verkopen ook een fijnkorrelige variant van die vulling.

Schoonmaken

Vergeet niet dat u ook de kattenbak en de omgeving van de bak zelf moet schoonmaken wanneer u de kattenbakvulling vervangt. U gebruikt daarbij het best heet water en een neutraal schoonmaakmiddel waar geen azijn aan toegevoegd is. Azijn lijkt immers te veel op de lucht van kattenurine, iets waar de kat zelf ook niet goed tegen kan. Een goed neutraal schoonmaakmiddel is bijvoorbeeld Capturine Pets Bio-Cleaning. Dat is een product dat op enzymatische wijze stankbronnen elimineert.

Geur verwijdereren

Mocht er toch een vieze urinelucht in de kattenbak blijven hangen, dan kunt u een speciaal middel gebruiken tegen de vieze geur. Op onze website kunt u kiezen uit diverse middelen tegen vieze luchtjes. Zo bieden wij bijvoorbeeld Odorcide aan, een oplossing voor het verwijderen van geuren van niet alleen urine, maar ook uitwerpselen, braaksel, sproeien en schimmels. Het middel is te gebruiken op muren en vloeren, maar ook op meubels, tapijt en kleding. Andere goede geurverwijderaars zijn de Biolonel Odor Eliminator, Fizzion en Urine-Off Kat. De meeste geurverwijderaars zijn ook te gebruiken om vlekken te verwijderen. Mocht u wel urine ruiken, maar niet direct kunnen ontdekken waar de lucht vandaan komt, dan kunt u bij ons de Urine-Off Urine Finder Mini Blacklight bestellen. Dat is een effectief hulpmiddel om opgedroogde urinevlekken eenvoudig op te sporen.

Ga voorbereid met uw viervoeter de zomer in!

Ga voorbereid met uw viervoeter de zomer in!

De vakantietijd breekt weer aan! Of u nu thuis blijft om hier van het zomerweer te genieten, of u uw trouwe viervoeter meeneemt naar een vakantieoord, hier vindt u een aantal tips. Met deze tips wordt het niet alleen voor u, maar ook voor uw huisdier een fijne periode!Lees verder »

Waarom Medpets.nl

  • Meer dan 5000 producten
  • Voor 17:00 besteld, zelfde werkdag verzonden (mits op voorraad)
  • Goedkoper dan uw dierenarts
  • Klantvriendelijke service
  • Gratis verzending vanaf €55,-
  • Onze klanten beoordelen Medpets.nl gemiddeld met 8.6 (beoordelingen 10) op basis van 8998 reviews.

Productadvies & Klantenservice

0186 - 57 55 28
Maandag t/m vrijdag: 08.30-17.30 uur
Medpets maakt gebruik van cookies.  -  sluit